Samhälle
Like

10-årig pojke straffades för homofobiska kommentarer – fick bära kjol

9 oktober, 2015
1278 Views
0 Comments
2 minutes read
10-årig pojke straffades för homofobiska kommentarer – fick bära kjol
Walmart-affär

Foto: Wikipedia

En amerikansk mamma har kommit på en ganska ovanlig bestraffningsmetod för sin 10-åriga son. När hon fick reda på att sonen uttryckt homofobiska kommentarer i skolan tvingade hon honom att bära kjol inne på snabbköpskedjan Walmart.

Polisen i Rock Hill, South Carolina, blev uppringda av flera vittnen som fanns på plats i den lokala snabbköpskedjan. Enligt polisen ska vittnena sett en ung pojke gå omkring i butiken i flickkläder. Specifikt ska det handlat om en kort kjol, kvinnliga underkläder, en t-shirt och en handskriven text på pojkens kropp.

Polisen bekräftar även att pojken haft en underlig frisyr och att huvudet var rakat, likt en munkfrisyr. På huvudet hade mamman skrivit ordet ”Bad”.

Pojkens mamma sa till polisen att det hela var hennes eget initiativ efter att hon fått indikationer på att 10-åringen använd kränkande och homofobiska uttryck på sin skola. Enligt henne har pojken haft attitydproblem därav det udda straffet. Hon menar också att en vanlig bestraffning inte hade fungerat.

Men trots att polisen fått en del anmälningar från arga Walmart-kunder så kommer de inte gå vidare med fallet.

– Nej, vi kommer inte straffa mamman på något sätt, säger en talesperson vid polismyndigheten.

– Incidenten har bara chockat en del kunder och butikspersonal. Det var därför de ringde till oss.

linus_axelsson_signatur

Comments are closed.