Nöjesnyheter
Like

10 saker du inte bör göra på en gaydejt

17 november, 2014
2215 Views
0 Comments
5 minutes read
10 saker du inte bör göra på en gaydejt
Foto: Paul Hoppe

Foto: Paul Hoppe

Att gå på dejt kan vara en av de roligaste upplevelserna, men det finns viktiga saker som du bör undvika. Gaybladet har listat de 10 vanligaste tabbarna.

1. Definitionen av dejt
Innan du accepterar en dejt är det viktigt att ni båda är överens om varför ni vill dejta varandra. Om inte detta klargörs innan träffen finns det risk att dejten spårar ur och förblir misslyckad. Ställ dig frågan; vad vill jag uppnå med dejten? En relation? En ny vän? Eller är det så att din dejt har en annan avsikt mer er träff? Läs av och kommunicera tydligt innan ni bestämmer er för att träffas.

2. Vem betalar?
Diskutera aldrig pengar eller ekonomi under de första träffarna. Om du frågar ut din dejt så är det i regel du som bär det ekonomiska ansvaret för träffen. Avgränsa dig gärna så att du inte behöver betala för allting.

Kom ihåg att det alltid är personen som frågar ut den andra parten som står för notan. Undvik också dyra restauranger och middagar om du inte vet om din dejt kommer ha råd att betala tillbaka besöket på någon annan träff i framtiden.

3. Det sociala
En av de viktigaste punkterna handlar om det sociala. Hur ofta har det inte hänt att en person plockar fram sin mobiltelefon under tiden du pratar?

Respekt uppnås när båda stänger av sina mobiltelefoner och sätter dessa på ljudlöst läge. Skulle du behöva ta ett samtal bör du ursäkta dig och förklara att du väntar ett samtal. Undvik Facebook, Grindr och andra appar som kan förstöra er träff.

4. Samtalsämnen
95 % av er tid tillsammans kommer bestå av samtal. Var noga med att selektera bort opassande samtalsämnen som kan skada er första kontakt.

5. Ex, ex och återigen ex.
Den här punkten är till viss del relaterad till samtalsämnen. Många kan ta illa upp om diskussionerna spårar ut till olämpliga ämnen om tidigare partners, sex och sexuella preferenser. Var därför noga med ordvalet såvida din dejt själv inte går in på temat.

Lesbisk middag6. Platsen
Mötesplatsen är givetvis en betydelsefull faktor. Träffas gärna på en plats som är nära och tillräckligt behaglig för båda två.

Om du kan erbjuda skjuts så är detta ett plus. Räkna dock med att din dejt kommer förvänta sig att du kör tillbaka honom/henne. Att be personen ta bussen, tunnelbanan eller spårvagnen hem är oartigt.

7. Emotionella faktorer
Tänk på ditt kroppsspråk. Berätta gärna att du tycker om din dejt. Beröm honom/henne för dennes utseende, men tänk på att inte överdriva.

Det är viktigt att du är ärlig och att du står för det du säger. Risken är annars att du ger falska förhoppningar, som i sin tur kan såra andra.

8. Respekt
En av de viktigaste bitarna är respekt och kan ses ur fler perspektiv. Respektera tiden, klädseln och dejtens önskemål. Allt annat är uteslutet.

9. Framtiden
Diskutera inte er framtid tillsammans under första mötet. Spara tillfället till när ni skiljs åt. Därefter bör du eller din dejt återuppta kontakten för att diskutera huruvida ni vill fortsätta eller inte. Ni kanske inte klickar på första träffen. Därför kan dejten uppleva obehag om du börjar prata om relationer och framtidsplaner. Spara dina ord!

10. Fysisk kontakt
En av de svåraste bitarna är fysiskt kontakt. Den hänger ihop med den första punkten. Tvinga inte din partner till obehag. Om du gillar honom/henne så kan du komma lite närmre, ge en klapp, kram eller till och med en kindpuss. Det är dock viktigt att du inte överdriver. Om du partner inte visar någon känsla eller reflekterar över din puss så bör du avstå från vidare beröring. Respektera din dejt!

linus_axelsson_signatur

Comments are closed.