Fredrik Björn
Like

Allt vanligare att killar sminkar sig!

7 november, 2013
2057 Views
0 Comments
3 minutes read
no-cover

Fredrik Björn Header

Blir det vanligare att killar sminkar sig? Om man jobbar inom tv-branschen så är det kanske vanligare att se killar som sminkar sig. Syftet är att se bra ut i TV-rutan. Som programmes ansikte måste man se bra ut, eller har jag fel?

Förr i tiden ansåg man att smink enbart var för tjejer/kvinnor och inte för killar/män. Om en man eller en kille sminkade sig så var han ”förmodligen” homosexuell. Speciellt om han nu tänkte på tok för mycket på sitt utseende – som egentligen inte tillhörde normen om hur “vanliga killar” skulle se ut.

Men om man går tillbaka till antikens tid eller tull Egyptens urhistoria, så bar de övre klasserna, både kvinnor och män peruker, smycken och smink. Då var det inget fel med att män sminkade sig och ville vara fina.

Jag tror dock att problemet ligger i det moderna samhällets fördomar. Många vågar inte sminka sig för att inte få homostämpeln eller fåfäng.

Trots detta expanderar många företag med nya produktsortiment för oss män, troligtvis för att det finns en stor efterfrågan på marknaden. Männen har blivit mer ambitiösa om sitt utseende.

Det tycker jag är bra då jag själv använder hudvårdsprodukter och smink!

Det finns redan många kända män på hudvårdsprodukterna men det saknas för smink. Jag har i alla fall inte sett någon reklam av smink för män/killar.

Jag tror att det kan behövas för att få upp ögonen för män/killar, att det är okej att sminka sig och göra sig extra fin! Vem vill inte se bättre ut om det finns enkla metoder till det?

big2588

image image3 image2 image1

Bodyfarms produkter använder jag själv dagligen som är specialiserad för just män!

 

IMG_4393-copyJag använder även mineralpuder från Sheer Cover som är sjukt bra för min hy. Den är även prisvärd och dryg!

 

Fredrik Björn
Krönikör
E-post: fredrik@gaybladet.se

 

Comments are closed.