Sex & Relationer
1

Blinddejting – en ny trendsättare inom dejtingvärlden

21 januari, 2016
1997 Views
0 Comments
3 minutes read
Blinddejting – en ny trendsättare inom dejtingvärlden

SovmaskDen blomstrande dejtingbranschen står ständigt inför nya förändringar. Från de klassiska kontaktannonserna som fyllde dagspressens sista sidor står vi i dag med många fler och billigare alternativ. Våra smartphones och surfplattor fylls mer och mer med appar likt Tinder, Badoo, Grindr och Planet Romeo, men på sikt kan även dessa vara ett minne blott.

En ny revolutionerande dejtingsida är Blinddate, vars fokus inriktar sig just på blinddejting. Trenden med blinddejting sägs vara växande och enligt utomstående undersökningar finns det ett stort intresse också.

I en urvalsgrupp på 1 700 personer ansåg 55 procent av alla singlar att de skulle kunna tänka sig att gå på en blinddejt. Intresset för dejtingformen var något högre bland männen, där 63 % medgav att de såg blinddejting som något spännande. Siffran var något lägre bland kvinnorna, där bara 42 % uttryckte samma sak.

Vi kontaktar singlarna Anna Jeppsson och Richard Magnefjäll för att diskutera blinddejting.

– Jag tycker att det är roligt och spännande initiativ, säger Richard.

– Blinddejting är något jag aldrig provat tidigare, men det är definitivt något jag skulle kunna testa. Det enda kravet jag skulle ha är att jag får välja ålder och geografisk position. Jag är inte så sugen på att dejta någon över 40 år, fortsätter han.

Anna Jeppsson är positiv men har en till viss del skeptisk inställning till blinddejting.

– Nja, vi tjejer är generellt mer skeptiska till det här. Vi vill gärna få så mycket information som möjligt. Våldet är dessutom större mot oss kvinnor och det är en bakomliggande faktor till vår skeptiska inställning, menar hon.

– Jag skulle personligen kunna tänka mig att prova tjänsten, bara om det fanns någon form av garanti. Jag vill inte träffa vem som helst.

– Ett förslag är att verifiera användarna genom att de får skicka in ID-handlingar i form av pass eller liknande. Då vet man åtminstone att de finns på riktigt och att de inte skulle göra något dumt, säger Anna Jeppsson.

Comments are closed.