Fredrik Björn
Like

Det är okej att två tjejer hånglar, men inte två killar?

1 juni, 2014
3503 Views
0 Comments
5 minutes read
Det är okej att två tjejer hånglar, men inte två killar?

10413415_10152094850160658_1745145871806366911_n

Foto: Jonas & Pierre

Tjejer har som helst inga problem att hångla med varandra, men varför har killar det för? Är det p.g.a att man är rädd för att bli kallad för bög, om man egentligen bara gör det för skojs skull? Kan det bero på den machokultur som vi lever i idag eller?

Jag menar, bara för att två tjejer hånglar med varandra så behöver egentligen ingen av dom vara attraherade av varandra. Man ser detta väldigt ofta och det är inte direkt att någon kollar snett eller liknande, utan det verkar vara mer accepterat helt enkelt att två tjejer hånglar med varandra. Men om två killar gör det, då ser man det direkt.

Jag såg detta klart och tydligt på Miley Cyrus konserten i fredags på Globen när hon uppträdde med låten “Adore You” och bad publiken att hångla med sin flick/pojkvän. Om man hade tur så skulle man synas på storbildsskärmen om man hånglade tillsammans med någon annan. Den största andelen som syntes på storbildsskärmen var just tjejer som hånglade med varandra och det beror nog på att det var mestadels tjejer som var Miley Cyrus konserten.

I samband med att man såg tjejer hångla med varandra på storbildsskärmen så jublade hela publiken. Hur kommer det sig egentligen? Tycker man att det är häftigt, coolt eller att det är ett slag mot heteronormen? Är det mer accepterat för en tjej att hångla med en annan tjej än just en kille hånglar med en annan kille? Dock såg jag inga killar hångla med varandra på storbildsskärmen, men om jag hade varit där med min partner eller killkompis så hade vi gjort samma sak tror jag!

Men en sak som chockade mig igår, var när jag gick i armkrok tillsammans med min vän Robin på Gröna Lund och alla i princip kollade på oss. Hur kommer det sig egentligen? Är det p.g.a att det är vanligare att man ser tjejer håller varandra i handen eller hånglar med varandra och att det är mer accepterat? Därför så kände jag att det var bra att jag och Robin gjorde detta, för att bryta den norm som vi har i vårt samhälle och “öppna” ögonen för alla barn och vuxna, att detta inte är fel utan att vi alla är olika och gillar olika. Att man vågar stå upp för den man är utan att man skall behöva känna oro och bli rädd att någon skall göra en illa, för att man är den man är. Alla har vi väl rätt att älska den man vill, eller?

10151957_10152249564773780_2154925554624321798_n

Foto: Pierre & Jonas

Jag hoppas och vill att den heteronormen som vi har i vårt samhälle idag, som vi lever dagligen med skall brytas isär och att ingen skall få bestämma vad som är norm eller inte. Alla är vi olika och vi gillar olika. Låt oss förbli människor som kan älska andra människor och inte ett kön.

Såklart så attraheras vi av olika saker. Men ingen skall behöva känna sig utanför eller annorlunda, bara för att det inte tillhör den så kallade heteronormen. Därför är det bra att det anordnas Pride runt om i världen för att visa och öppna ögonen för alla i vårt samhälle om att all kärlek är bra kärlek till en annan människa, oavsett vilket kön och att det är okej.

Alla är vi olika och alla gillar olika. Eller hur? Det är det som är mångfald och att vi har så mycket att lära oss av varandra!

 

pride2-colour

 

signatur_fredrik

Comments are closed.