Krönikor
Like

Pierre Davidsson: Det är pensionsdags herr Putin – länge leve kärleken

26 januari, 2014
1326 Views
0 Comments
6 minutes read
Pierre Davidsson: Det är pensionsdags herr Putin – länge leve kärleken
PierreDavidsson

#FuckYouPutin

Ett blodigt, hänsynslöst våld som ligger till grund för en sann kärlek till en annan människa. Likt en fotbollsläktare så kan du beskåda en blodig tortyr mot en entréavgift och leva med vetskapen att ett lands lagstiftning tillåter det fullt ut. Människors rätt att älska skapar nu en krigsliknande protest världen över.

Vad vore en värld av kärlek och respekt? Tanken är svår, nästintill omöjlig att föreställa sig när vi dagligen läser om hbtq-personer som misshandlas till döds, personer som visar en för mig och många andra, en mänsklig rättighet, men grips lika fort – landet heter Ryssland.

Nyligen gjordes en demonstration på Rysslands gator mot nyfascismen där poliserna var fler än demonstranterna och hur sjukt är bara inte det?! Fredliga demonstrationer är en del utav de mänskliga rättigheterna, men i helvetets land finns inga rättigheter, bara skyldigheter och osynliga mallar som man ska leva efter.

Protesterna, en massiv respons för hbtq-personers rättighet till kärlek får stöd världen över av idrottslegender, artister och kärleken själv. Bojkott av OS i Sotji är ett faktum för många för att visa deras stöd till oss alla icke-accepterade människor i ett land som har ett styre, ett åldrat sådant som inte har den minsta verklighetsuppfattning alls!

Det pågår en lek, en blodig torterande sådan. Homofober skapar sig konton på gay och- datingsidor för att bestämma träff med ett offer, som blodigt ska slås ner mitt på öppen gata framför fans som likt två fotbollslag slåss om bollen omringat av ett stort jubel. Förtrycket och det våld som detta medför har skapat en krigsartad debatt världen över som ständigt är aktuell.

Initiativet till hashtag #fuckyouputin tog en rivstart under Torsdagen och jag hyllar initiativet och dess innehåll tillsammans med den symbolik som initiativet utgjorde. Självklart visar jag och många andra att Putin rent ut sagt kan brinna i helvetet, hur hemskt det än låter, men tillåter man en dödande tortyr för kärlek till en annan människa så finns det belägg att yttra sig på ett starkt sätt.

Putin, en man vars högra hand styr ett helt land, använder sin makt mot ett demokratiskt samhälle, men känslorna kommer du aldrig kunna styra över din empatilösa, gamla & omoderna ledare. Massvis med människor lever idag i detta känslokalla land där man inte får visa sin kärlek, vissa tar modet till sig och gör det ändå, trots de konsekvenser detta kan medföra.

Ofta skrivs det om samhällets negativiteter vad det gäller hbtq-frågor, men ställer man det svenska samhället i relation till Rysslands samhälle, vilket som utgör tydliga kontraster, så inser man verkligen hur bra vi idag har det, trots att det finns ett enormt fortsatt arbete som måste till även i vårt land.

Foto: Pierre Davidsson

Foto: Pierre Davidsson

Elton John, en legendar genom tiderna hade en konsert i Moskva för en tid sedan. Trots hot om att bli gripen så trotsade han Putins homofobiska ledarskap och fullföljde sin spelning som tillägnats Vladislav Tornovoi, en 23-årig gaykille som mördades och skändades efter att han kom ut som homosexuell. Detta är mig personligen ett känslosamt, men så oerhört starkt ögonblick där en världsstjärna visar ett stöd, långt utöver det vanliga.

Jag känner mig bestört, förbannad men så otroligt motiverad att fortsätta vara den jag är med stolthet, oavsett om jag någon dag skulle uppleva och känna en rädsla över det. Länge leve ärligheten och styrkan över att stå för den person just du är.

“Okunskap är en persons största fiende och rädsla, ändå lever allt för många i vårt samhälle med en okunskap som yttrar sig till en annan persons nackdel för att man försöker att vara sig själv”


Pierre Davidsson

Krönikör och skribent

Comments are closed.