Nöjesnyheter
Like

Gaychampagne – snart i butik

25 februari, 2015
748 Views
0 Comments
2 minutes read
Gaychampagne – snart i butik
Foto: Pressmeddelande

Foto: Pressmeddelande

Världens första gayprofilerade champagne är här! Sverige blir första land att ta in drycken, och från och med 1:a Mars kommer den finnas tillgänglig för försäljning på Systembolag runt om i landet.

Den serverades för första gången som välkomstchampagne under sångerskan Gladys Del Pilars jubileumsevent på Café Opera i Stockholm. Men nu är det alltså dags för oss vanliga döda att även vi få chansen att prova på denna härligt gaydoftande dryck.

Champagnen har en behaglig doft av chardonnay med citrustoner. Smaken är frisk och torr med inslag av gula äpplen, bröd och grapefrukt. ”Livlig i gommen med bubblor som slår piruetter på tungan och med en angenäm eftersmak” för att citera dem själva.

Innehåller handplockade druvor för att bevara hög kvalitet. Champagnen har även sedan tidigare – dock med ett annat namn – vunnit guldmedalj i Concours Mondial i Bruxells 2013. Men även tagit hem priser i silver och bronsmedalj, samt fått hedersomnämnanden vid flera olika tillfällen.

Foto: Pressmeddelande

Foto: Pressmeddelande

Vi har tagit del av pressmeddelandet och det låter ungefär såhär: ”Att korka upp en flaska champagne signalerar glamour, fest, vänskap och kärlek. Champagne dricks alltid i positiva och glädjefyllda sammanhang och en av idéerna med en gayprofilerad champagne är att i någon mening skapa associationer till alla de glädjefyllda och positiva värden som omger champagne och den vänskap och kärlek som inte ser några gränser.

Det här är, om än ett litet bidrag, ytterligare en pusselbit i det mönster som vi alla måste hjälpas åt att bygga för allas förståelse och respekt för varandra oavsett läggning och kön.”

Låter ju som en champagne helt i vår smak! Vi på Gaybladet ser med spänning fram emot realesen och mottagandet.

byline_robin

Comments are closed.