Samhälle
Like

”Grattis Sundbybergs och Solna stadsbibliotek till att ni gått på RFSL:s jättesvindleri med HBT-certifiering”

20 augusti, 2015
2205 Views
0 Comments
2 minutes read
”Grattis Sundbybergs och Solna stadsbibliotek till att ni gått på RFSL:s jättesvindleri med HBT-certifiering”
Foto: Josefine Alm/Solna stad

Foto: Josefine Alm/Solna stad

100 000 kronor lär det kosta för 25 personer som ska gå på kurs för att lära sig säga “rätt saker”. Precis som om det inte räcker med det hyfs och den hövlighet som alla förväntas bli bemötta med och som inte kostar ett viten.

En hylla med gaylitteratur kan man ju ändå sätta upp. Och om någon bibliotekarie råkade “säga fel” och anta att du hade en fru istället för en man; så what! Tillvaron är full med felaktiga förmodanden. Det är väl bara att ge en vänlig upplysning och gå vidare.

Efter tre år går “certifieringen” ut och då är det dags att punga ut med ytterligare 100 000. Hur mycket böcker hade ni inte kunnat förvärva för den summan? RFSLs “HBT-certifiering” är bara en lek att spela statlig myndighet, en numera däst organisations kongeniala sätt att berika sig för att gynna de egna aktivisternas karriärer och göra sig oberoende av sina egna medlemmar.

Vad ni som bibliotekspersonal i själva verket gör genom att spela med i detta spel är att bidra till att exotifiera människor och stänga in dem i en påtvingad identitetsbur för att ni själva ska känna er fördomsfria.

Jag har i hela mitt liv varit bibliotekslåntagare och det har gått bra ändå fast jag som gay inte mötts av något regnbågsparaply i taket. Dessutom har jag lyckats med konststycket att i 30 års tid arbeta som bibliotekarie. Det är dags för biblioteken att nobba den destruktiva identitetspolitiken och RFSL:s skamlösa affärsmetoder.

Henry Larsson
Solna

Comments are closed.