Nöjesnyheter
Like

Gunilla Persson om Puma Swede: ”Hon står på avskumsnivån”

13 januari, 2015
4201 Views
0 Comments
16 minutes read
Gunilla Persson om Puma Swede: ”Hon står på avskumsnivån”
Gunilla-Persson

Foto: Privat

Kontroversiell, älskad och hatad. Gunilla Persson är Hollywoodfrun som har allt som krävs för att skapa en bra show. Från att vara en nyintroducerad Hollywoodfru har hon klättrat upp till att bli en av favoriterna i Sveriges mest älskade tv-program.

Gaybladet fick chansen att prata med henne, om hennes filmkarriär, framtidsplaner och religion.

Gaybladet: Gunilla, du har skakat om Sverige rejält. Berätta för oss, vad har du för teknik?

– Jag har ingen teknik alls, jag är bara den jag är. Till skillnad från andra så tänker jag inte innan jag behöver säga något. Jag är ganska spontan och vältalig. Det ser jag som en begåvning.

– Det här med att vara vältalig, ja, det har hjälpt mig mycket i programmet. Sen har jag ett ganska stort ordförråd. Jag kan bemöta alla frågor oavsett om det handlar om tv, radio eller tidningar.

– Dessutom har jag varit bosatt i USA i över 30 år. Det är klart att man har ett annat tankesätt. Jag tänker mer som en amerikan än en svensk.

– När jag var i Sverige så längtade jag efter att få åka ut utanför Sveriges gränser.

Citat

“Har slutit fred med Maria Montazami”

Vissa påstår att du kör på Anna Ankas gamla strategier, stämmer det?

– Jag har inte så mycket gemensamt med Anna Anka. Vi är bekanta, men jag har inget illa att säga om henne. Hon har sin filosofi och jag har min.

Men hur är din relation till de andra Hollywoodfruarna idag?

– Relationen till de andra är iskall. Däremot har jag slutit fred med Maria Montazami. Man kan säga att vi har en bra relation med varandra.

– Vi umgås inte mycket men när vi träffas så är hon en god vän. Maria har visat att hon kan stå upp för mig när det behövs.

Så hur är det med Britt? Är relationen bättre?

– På vilket sätt skulle den vara bättre? Vi kommer inte ha någon relation om hon inte går ner på sina knän och ber om ursäkt.
– Sen vad gäller Åsa… Hon är med i Hollywoodfruar eftersom hon behövs som provokatör. Hon är inhyrd för att mucka gräl med mig.

Du har även hamnat i bråk med porrskådisen Puma Swede. Är det porren som stör dig eller hennes personlighet?

– Jag stör mig på allting som hon gör och representerar. Porr är något djävulskt, det är satans verk! Det har jag sagt tidigare.

– Jag är tusen procent emot pornografi och prostitution. Det är något som både Gud och Jesus fördömer totalt.

En av våra skribenter har arbetat på ett event tillsammans med Puma Swede förra året, där hon också blev hon provocerad av en av sina fans. Det hela slutade med att hon kissade på honom…

Gunilla Persson 5

“Vill inte ha att göra med Puma Swede”

– Det visar ju bara nivån hon står på. Hon står på avskumsnivån, och det är något som jag absolut inte vill ha och göra med.

– Jag tycker inte synd om henne men har förakt…

Låt oss prata lite om religion. Det är ett spännande ämne. Många svenskar är ju, till skillnad från amerikaner, väldigt tillbakadragna när det kommer till religion. Vad tror du det beror på?

– Sverige har blivit mer och mer avkristnat, det är beklagansvärt. Här i Amerika tackar man gud när man får ett pris, oavsett om det är ett sportpris, en Oscar eller liknande. Det gör man aldrig i Sverige.

– I Sverige är tron inte integrerad i det vardagliga livet. Man blir tvärtom sedd som en korkad person om man relaterar något till gud och Jesus.

Vad fick dig att bli troende?

– Jag har alltid varit troende. Mina föräldrar trodde, och min mor bad alltid till Jesus. Hon lärde mig att det var något viktigt.

– För mig är det viktigt att människan får med sig tryggheten med gud och Jesus under uppväxten, samt att man tror på liv efter döden.

– Livet fortsätter uppe i himmeln och det är där vi blir förenade. Läser man bibeln så kommer man förstå det bättre. Det finns mycket bevis, och jag är hundra procent säker på att det finns en gud.

– I Sverige reagerar många starkt på det, men det är bara för att de inte har någon tro integrerad i deras vardagliga liv.

– Du kanske har sett klippet där jag pratar om gud i samband med min dotters audition. Gud hjälpte henne att få ut det otäcka slemmet så att hon kunde sjunga. Hon blev ju bra när hon fick upp slemmet. Det där var ju ett tydligt exempel på hur starkt människor i Sverige reagerar när man drar in gud eller Jesus i det vardagliga livet.

Många kyrkor anklagar varandra för att vara falska. Vilken kyrka tillhör du?

– Jag tillhör den svenska kyrkan. Erika är döpt i den svenska kyrkan i New York. Där döptes hon när hon var fyra månader gammal.

– Sen spelar det mindre roll vilken församling man tillhör. Så länge man tror på gud och Jesus så spelar det ingen roll. Man bör dock inte bråka mellan församlingarna. Det är bättre att hålla ihop.

Gunilla Persson med dottern Erika.

Gunilla Persson med dottern Erika.

Finns det någon kyrka du verkligen ogillar?

– Jag kan tillägga att jag har sympatiserat lite med livets ord och Jehovas vittnen när jag var yngre. Då var jag delaktig i både studier och möten.

– Man får inte vara inskränkt om man är kristen. Jesus vill att vi älskar varandra och tror på samma gud.

– Jehovas vittnen är dock en riktigt farlig villolära. Man får inte fira jul och födelsedagar. Sen får man inte ha några kors, för då anser de att man har gått ifrån bibeln. Deras lära gynnar bara dem själva.

– Då undrar jag, har man glömt bort kärleken när man håller på att bråka med andra?

– Jag tror att det handlar om makt. Jehovas vittnen är något man måste hålla sig bort från. Man hör ju själv vilket galenskap det är.

Det finns också många ämnen som du aldrig har diskuterat i media. Politik är en av dem. Vad har du för kommentarer om den svenska regeringskrisen?

– Vår presschef sa till mig att jag var en underhållare och att jag inte ska gå in i några politiska diskussioner. Men jag har ändå min åsikt och den behöver jag inte vara hemlig med.

– Jag är ganska höger. Socialdemokratin kan vara bra när man bygger upp ett land men sen kan den bli dålig. Själv så tror jag på ambitioner, uppmuntring och belöning.

– Den frågan kan jag dock inte svara på eftersom jag inte vet så mycket om situationen.

Gunilla med sin mor

Gunilla med sin mor

Och invandrarna?

– Många invandrare uppskattar det som jag gör för min mamma. De är uppvuxna i en kultur där man tar hand om sina föräldrar. I Sverige och Amerika kastar man in dem som boskap, för att sedan låta dem svälta ihjäl.

– Utlänningar förstår det jag gör för min mor. Jag kommer ta hand om henne tills hon dör. Och så skulle invandrarna i Sverige också göra.

Låt oss prata lite om din filmkarriär. Att bli skådespelare, är det fortfarande aktuellt?

– Ja, i allra högsta grad! Det är på gång och det är spännande.

– Detta är något som jag alltid har velat göra. Jag tog mig tid att skriva två manuskript, för att sedan visa upp det i Hollywoodfruar. Dessa två manuskript är något jag verkligen brinner för.

– Klippet som sändes fick ett väldigt stort genomslag, det blev jag glad över. Elva tusen delningar på Expressen, ja, du kan tänka dig. Sen var det också det mest klickade klippet.

– Detta är något bland det roligaste som jag har gjort hittills. Nu behöver jag bara satsa på att hitta några investerare som vill investera i min film. Jag tror att det kommer gå bra, för då kommer den drömmen gå i uppfyllelse!

Hur har du firat de senaste högtiderna?

– Jag åkte till New York med min dotter Erika och våra katter. Vi har två katter, Tusse och Lulle – fyra och ett år gamla. Vanligtvis åker vi ingenstans utan våra katter.

– Vi levde livet i New York och gick på Broadway för att se The Beautiful. Sen åkte vi till min mor för att fira jul, mysa framför granen och äta gott.

– På nyårsaftonen var det lite speciellt eftersom jag fyllde år. Hela världen firade min födelsedag med raketer och allt. Nu hoppas jag på att det här året ska bli spännande precis som 2014.

Gunilla Persson

“Vill må bättre och ha mer energi”

Hade du några nyårslöften?

– Jag har alltid nyårslöften, sen är det tveksamt om man håller dem eller inte. Jag säger det här ofta, men jag vill träna mer. Det ska jag göra. Jag vill må bättre och ha mer energi.

– Något annat som jag vill bli bättre på är min dator. Blir jag inte det så kommer jag behöva en assistent.

– Jag har tusentals artiklar och bilder som jag vill organisera och sätta in i olika mappar. Det är både professionella och privata bilder.

– Troligtvis blir det så att jag låter en assistent göra det åt mig. Jag har inte tid.

– Det kommer också en del nya jobb det här året. Jag fortsätter med Hollywoodfruar. Det är treans bästa program, med högst tittarsiffror. Jag är jätteglad över att det blev en succé.

Hur såg introduktionen ut?

– I programmet var jag både snäll och trevlig, men det var de andra Hollywoodfriarna som hoppade på mig. Det är ju självklart att jag försvarar mig.

– Från början var alla snälla, men det kändes som att jag fick kniven i ryggen när jag såg hur de baktalade mig senare i intervjuerna. Då fick jag upp ögonen och förstod vad det hela gick ut på.

Men hur blev du rekryterad?

– Det är en rolig historia. En vän, som arbetar som massageterapeut, rekommenderade mig till castingdirektörerna. Därefter blev jag intervjuad och kom med. Då var det ”no turning back”. Alla dörrarna öppnades!

– Jag blev erbjuden att få komma till Hollywood för att delta. Och för varje år har det blivit bättre och bättre. Det har jag min massageterapeut att tacka för.

Notis: Gunilla Persson kommer släppa sin egen bok ”The Gunilla” under 2015. Det bakomliggande förlaget heter Bladh och Bladh.

Nöjesredaktionen
Gaybladet.se
E-post: 
redaktion@gaybladet.se

Comments are closed.