Nöjesnyheter
Like

Här är omslaget som fått internet att explodera.

3 juni, 2015
673 Views
0 Comments
3 minutes read
Här är omslaget som fått internet att explodera.
556cd6644ae56e586e4588d8_caitlyn-jenner-bruce-jenner-july-2015-vf

Foto: Annie Leibovitz

Säg hej till Caitlyn Jenner! Den forna realitystjärnan och elitidrottaren Bruce Jenner har tackat för sig. Nu presenterar han sitt nya – och rätta jag – i form av ett nytt välsvarvat yttre. “- Så fort omslaget kommer ut är jag fri”berättar hon exklusivt i tidningen Vanity Fairs kommande nummer.

Det är i Vanity Fairs juni nummer alltså som Caitlyn Jenner tar sitt första steg ut i rampljuset. På omslaget pryds Caitlyn Jenner, tidigare Bruce Jenner, i en vit korsett och fotografen är ingen mindre än Annie Leibovitz. Enligt rykten en av Caitlyns personliga favoriter som hon själv valt till den här fotosessionen.

– Den här fotosessionen handlar om mitt liv och vem jag är som person. Det är inte om fanfarer eller om folk som jublar på stadion eller att få ryggdunkar. Det här är om mitt liv, berättar hon i intervjun.

Det var i en öppenhjärtig intervju tillsammans med Diane Sawyer härförleden som dåvarande Bruce Jenner gick ut för första gången i offentligheten och pratade om sin förvandling från man till kvinna. Under hela sitt liv berättade hon då att hon alltid känt sig som kvinna men levt i en mans kropp.

Nu är förvandlingen alltså klar efter otaliga operationen sedan flera år tillbaka. En process som gått långsam på grund av hennes egna tvivel och oro inför vad omvärlden skulle tycka.

– Bruce ljög hela tiden och hade hela tiden en hemlighet. Om jag hade legat på min dödsbädd och hållit det här hemligt och aldrig gjort något åt det, då hade jag sagt till mig själv: “Du förstörde hela ditt liv. Du tog inte tag i dig själv”. Det ville jag inte skulle skulle hända, fortsätter Caitlyn Jenner till Vanity Fair.

Efter att bilden från Vanity Fair publicerades överöstes Caitlyn av hyllningar världen över. Kommentarerna haglar fortfarande på sociala medier och de välkomnade orden kommer från både familjemedlemmar, kända och okända personer. Jenners Twitterkonto blev snabbt en succé och slog självaste Barack Obamas rekord på över 1 miljon följare på bara några timmar.

Caitlyn Jenner beskriver själv sin succé på sitt Twitterkonto. “Jag är så lycklig över att efter en sådan lång kamp få leva som mitt sanna jag. Välkommen till världen Caitlyn. Jag kan inte vänta på att ni ska få lära känna henne/mig”, skriver hon.

Nej Caitlyn. Det har du sannerligen rätt i. Välkommen till oss. Du är en sann hjälte.


byline_robin

Comments are closed.