Samhälle
Like

Hatar homosexuella – men älskar barn

29 december, 2013
1090 Views
0 Comments
8 minutes read
Hatar homosexuella – men älskar barn

Screen Shot 2013-12-29 at 16.32.06Hatbrott, hets mot folkgrupp och kränkningar. Flera svenska religiösa grupper och församlingar har blivit anmälda för just detta under åren.

Jehovas vittnen anser sig kunna bota homosexualitet, och pingstkyrkans Åke Green jämför homosexualitet med cancer och pedofili.

Även islam har visat sin skamfläck när islamska ledare uttalade sig om att homosexuella personer borde dödas och stenas. En muslimsk ledare i Sverige har även sagt att homosexuella personer inte existerar inom islam.

Om dessa uttalanden görs för att dölja sanningen bakom religionernas lokaler är det ingen som vet. Däremot är det känt att barn konstant blir offer för våldtäkter och sexuella ofredanden bakom de stängda dörrarna.

Är homosexualitet verkligen ett hot för samhället? Eller ett religiöst verktyg för att dölja sina egna skandaler?

Jehovas vittnen

Uppdrag granskning uppmärksammade Anders som sedan fyraårsåldern har blivit utsatt för sexuella övergrepp i Jehovas vittnen. Detta ska ha pågått i tio år, utan att någon reagerade. När han till slut berättade om övergreppen blev det ingen polisanmälan. Istället fick han rådet att glömma, förlåta och söka tröst hos guden ”Jehova”.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Flera medlemmar till Jehovas vittnen bekräftar i nätforum att pedofili är vanligt inom församlingen och att de sexuella offren oftast blir uteslutna från sekten om de skulle avslöja övergreppen. Polisanmälan sker i princip aldrig. Istället är det sektens ledare, så kallade ”äldstebröder”, som bestämmer vad som ska göras.

I år dömdes en ledare inom Jehovas vittnen till 30 års fängelse i USA. Bakgrunden till domen är övergrepp på ett flertal barn i åldrarna 8 till 15 år. Enligt källor ska övergreppen ha skett under hela sju års tid.
 

 

Islam

I den västerländska världen har den här religionen fått en stor uppmärksamhet. Detta på grund av religionens extremister som vanligtvis förknippas till terrorism, barbarism, förnedrande kvinnosyn och avskräckande avrättningsmetoder.

Förra året blev den muslimska ledaren och imamen Fayhan al-Ghami fängslad efter att ha torterat och våldtagit sin egen femåriga dotter med elkablar. Flickan togs efter övergreppet till ett sjukhus, där läkarna kunde konstatera att nacken hade knäckts. Utöver detta hade flickan även blivit bränd och fått sina naglar utdragna.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Enligt uppgifter har pappan misstänkt att flickan inte har varit oskuld. Därför genomförde han våldtäkten, som fick flickan att avlida av skadorna.

När flickan avled greps Fayhan al-Ghami men släpptes efter bara fyra månader, för att senare dömas till åtta års fängelse. Enligt de muslimska sharialagarna är det tillåtet att mörda sina barn om de strider mot lagarna.

Våldtäkter av pojkar har också förekommit – även i Europa.
 

Den 46-åriga muslimska ledaren Mohammed Hanif Khan våldtog en 12-årig pojke i en moské i England. Övergreppet skedde i samband med en koranlektion.

Mohammed Hanid Khan ska även har försökt våldta pojkens 15-åriga kusin när kusinen befann sig hemma i Khans bostad.

Khan blev åtalad för tre våldtäkter, fyra våldtäktsförsök och sexuella övergrepp på barn.

Pingstkyrkan

Åke Green är den svenska pingstkyrkans kanske mest kända pastor. Han jämför homosexualitet med cancer och menar att det finns risk att homosexuella personer även kommer våldta djur.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Vid ett uttalande förknippar han homosexualitet med pedofili. Däremot verkar Green vara bra på att blunda för det som sker inom hans egen kyrka.

En pingstpastor i Motala har varit aktiv och hjälpt både hemlösa och missbrukare. Pastorns goda sida varade dock inte länge.

Vid fyra tillfällen under två år ska pastorn ha ofredat och våldtagit en 14-årig flicka. Flickan ska under de fyra tillfällena blivit tvingad till bland annat oral-, vaginal-, och analsex.

När flickan fyllde 17 år ska pastorn ha tvingat henne att onanera åt honom och utföra oralsex. Sedan ska pastorn ha urinerat på henne och slagit henne i ansiktet.

Detta är dock inte det enda övergreppet inom de svenska pingstkyrkorna. I listan finns det en rad våldtäkter. Vissa har även ägt rum inne i kyrkolokalerna.

Bryter mot lagar

Både kyrkor, moskéer och andra religiösa församlingar har gång på gång uttalat sig om homosexualitet och målat upp HBT-personer som det största problemet i samhället.

Att religionerna försöker bromsa det HBT-vänliga samhället är inte heller en nyhet. Runt om i världen ser vi hur anti-gaylagar och samkönade äktenskapsförbud införs. Dessvärre är det inte många som agerar.

Vi har fått nog och tänker nu slå tillbaks. Genom att gilla Facebook-gruppen ”Inför åldersgräns på religioner” är du med och visar ditt stöd för vår kampanj. Du är även för följande;

Åldersgräns för religion
Vi vill sätta en åldersgräns på 16 år. Personer under 16 år får inte besöka kyrkor, moskéer eller andra församlingar utan sällskap av minst en förälder eller målsman. På det här sättet förhindrar vi samtidigt övergrepp mot barn.

Statligt bidrag
Många religiösa samfund får statligt bidrag för sin verksamhet. Vi kräver att bidraget stoppas om församlingen bryter mot svensk lagstiftning eller sprider hat mot andra folkgrupper. De skyldiga ska lämna församlingen.

Klicka här för att gå med idag. Inom kort kommer vi även samla in namnunderskrifter för att skicka dessa till riksdagen. Målet är att stoppa anti-gaysamhällets utveckling och samtidigt slå till mot religionerna, för att skydda barnen såväl som HBTQ-samhället.

Dela gärna artikeln bland era vänner på Facebook.

Axel Bäckström

Comments are closed.