Samhälle
Like

Inget åtal för imamen som kallade homosexualitet för virus

14 oktober, 2015
1445 Views
0 Comments
2 minutes read
Inget åtal för imamen som kallade homosexualitet för virus
Foto: Google Maps

Foto: Google Maps

Den svenska demokratin har ännu en gång lämnat utrymme för den radikala islamiseringen som råder i det svenska samhället. Åklagaren lägger nu ner förundersökningen mot imamen vid Halmstad moské, som kallade homosexualitet för ett virus.

Det hela började med ett uttalande i ett videoklipp som imamen vid Halmstad moské publicerade på YouTube. I videoklippet, som fanns listat i moskéns officiella videokanal, ska imamen hållit i ett föredrag om barnuppfostran. Där ska han ha uppmanat muslimska föräldrar att ge sina barn ett starkt immunförsvar mot diverse virusarter i samhället. Bland dessa nämndes även homosexualitet.

Videoklippet spreds snabbt i sociala medier och det dröjde inte länge innan P4 Halland uppmärksammade moskéns radikala uttalanden. I anslutning till det mediala uppmärksammandet fick polismyndigheten i Halland en del polisanmälningar riktade mot moskén, bland annat från RFSL.

Men trots att föredraget tydligt pekade på hets mot folkgrupp valde åklagaren att lägga ner förundersökningen. Martin Inglund, kommissarie vid Hallandspolisen, har varit en av de inblandade bakom förundersökningen. Enligt honom räcker fallet inte upp till den nivå som krävs för att väcka ett åtal.

– Det är i min mening inte tillräckligt. Jag förhåller mig till att det är anmärkningsvärt att blanda in virus i sammanhanget, men då får man också diskutera vad som menas med virus. Men jag kanske inte hade uttryckt mig så, säger han, till Sveriges Radio P4 Halland.

Det anmälda videoklippet, som var drygt 60 minuter långt, är numera borttaget. Åklagaren har inte varit tillgänglig för varken kommentarer eller uttalanden.

Enligt P4 Halland ska moskén fått statligt bidrag trots sina homofobiska uttalanden. Mellan 2011 och 2015 har SST betalat ut drygt 150 000 kronor till moskén. Samma moské ska vid ett tidigare tillfälle publicerat en text på sin hemsida där man påstått att terrorattentaten i Paris var en ”stor lögn”.

Inrikesnytt, Gaybladet.se

Comments are closed.