Samhälle
Like

Jehovas Vittnen: Homosexualitet kan botas

7 december, 2013
2180 Views
0 Comments
2 minutes read
Jehovas Vittnen: Homosexualitet kan botas

jehovini_svjedoci
Enligt en artikel av Jehovas Vittnen behöver man inte vara homosexuell om man dras till samma kön. Det kan enligt sekten vara tillfälliga känslor.

På deras hemsida har de tagit upp ett fall med en tjej som påstås vara 16 år. I artikeln ska tjejen ha känt sig attraherad av andra tjejer men förstod efter biologilektionerna att beteendet var felaktigt.

– Skulle man förstå hur kroppen fungerar så skulle man inte känna sig lika pressad till att vara bisexuell eller homosexuell, säger den 16-åriga tjejen i artikeln.

Artikeln illustrerar även en bild som visar en man och två olika vägar. Under bilden finns det en beskrivning som säger att alla ungdomar måste välja sin väg. Antingen följer man världens låga syn på sexualitet eller så följer man guds väg och den upphöjda normen.

Homosexualitet kan botas

Sekten har även publicerat en text från sin bok med en kort beskrivning som verkar syfta till att få homosexuella att tänka om.

Sanningen är den att miljontals heterosexuella som vill leva enligt Bibeln utövar självbehärskning genom att avstå från sex även om det kan vara svårt. De som har en homosexuell läggning kan också göra det om de verkligen vill göra som Gud säger.”

I artikeln saknas det både efternamn och bild på den 16-åriga tjejen. Det framgår inte heller något namn på författaren.

Axel Bäckström
E-post: axel@gaybladet.se

Comments are closed.