Krönikor
Like

Jonathan Hultman: Vi bögar klagar bara för att klaga

28 april, 2014
867 Views
0 Comments
5 minutes read
Jonathan Hultman: Vi bögar klagar bara för att klaga

bögar klagar bara för att klagaAtt vi bögar klagar kanske inte är någon nyhet.

Vi klagar ofta och gärna mycket, i vissa fall undrar man om den snygga killen mittemot en är egentligen är en 80-årig gammal tant med teknikhat i förklädnad.

Visst, jag är inte mycket bättre men ibland känns det som att allt går överstyr.

Ingen har nog missat att höra låten ”Same love” där rapp-artisten ”Macklemore” berättar sin syn på homosexualitet.

När jag först hörde den blev jag överlycklig, jag menar en sådan stor artist gör en hitlåt där han säger att ”Gay is OK”. Den gick på repeat i flera veckor och jag skrik-sjöng den i duschen ett flertal gånger.

Men sen kommer resten av bögsamhället och klankar ner på min fina Rappare. Många tyckte att han bara beskrev en bög rakt från folks förväntningar och att han förstärkte de fördommar som redan finns. Jag blev chockad.

“Att klaga” i sitt CV

Nu ställer sig äntligen en straight och offentlig person upp för oss men vi hittar ändå nått att klaga på? Ja vi bögar kanske borde skriva  ”att klaga” som vårt största fritidsintresse nästa gång vi skriver CV.

Jag tänkte inte så mycket på detta. Vi homos lär oss sedan tidig ”icke-garderobstid” att vi inte ska bry oss om vad andra tycker.

Tiden gick och min kära Macklemore sjunker tyvärr lite längre ner på min Spotify lista. Men en dag sitter jag och pratar med en av de största klagoandarna som jag någonsin träffat och vi kommer som vanligt in på ämnet ”Pride”.

Varför ska vi ha en egen parad?

Jag är ju en glad bög så jag älskar Pride ända in till ryggmärgen och om jag kunde skulle jag gärna flagga Pride året om. Men satansklagoande han själv menar att Pride är bara ett jippo som skapar fördommar och belyser homosexuella på fel sätt. Varför ska vi gå runt i läderbyxor med skinkorna i luften bara för vi är bögar? Varför ska vi ha en egen parad, vi är ju inte speciella?

Min panna blev röd av alla slag jag slog mot den när jag hörde han säga detta. Hur kan man klaga på allas älskade Pride? Pride är ju det ställe där vi visar att vi finns. Där vi visar att Putin kan stoppa upp en Prideflagga där solen inte lyser.

Pride är där vi visar att garderobslivet är över. Men efter mycket om och men så gav sig varken han eller jag och jag fick ännu en gång inse att man inte kan ändra folks tycken hur man själv vill att de ska vara, speciellt om personen i frågan går runt med en egen liten klagomur i bakfickan.

Experter på att klaga

Det var först efter detta snack om Pride då jag insåg att vi bögar är experter på att klaga. Varför klaga och säga ”att komma ut ska inte vara en stor grej” när en kändis kommer ut ur den överbefolkade garderoben? Varför inte vara glad över att fler HBTQ-personer träder fram och stjäl lite strålkasstarljus?

Vi uppmuntras och uppmuntrar till att sprida glädje men vi klagobögar kanske måste börja skilja på vad som verkligen är värt att klaga och ödsla energi på, och vad som egentligen bara är en fjärt i rymden.

Jonathan Hultman
Krönikör

Comments are closed.