Fredrik Björn
1

“Känns som man aldrig kan bli nöjd”

28 december, 2014
2020 Views
0 Comments
6 minutes read
“Känns som man aldrig kan bli nöjd”

153607_1229219204625_full

 

Ni som har sett Askungen förut har nog hört talas om detta. “Vad är en bal på slottet?” och det kan jag faktiskt hålla med om iaf när det handlar om kärlek och att träffa den rätta i livet. Men hur träffar man sin livspartner i dagens samhälle när allt är så lättåtkomligt numera? Idag så gäller det inte att man enbart har en utan man kan ha flera i sängkammaren, utan att det känns konstigt och att det blir allt vanligare i gayrelationer (samt heterorelationer). Allt oftare får man höra att andra lever i öppna relationer, där man får träffa andra utanför sin relation eller varför inte ha en trekant då och då tillsammans med sin partner. Blev även chockad när jag såg en reklam om Victoriamilan när jag kollade på tv, där det handlar om att man kan ha en “romans” på sidan av sin relation, utan att den andra vet om det. Är detta det media vill rekommendera, till att man skall ha en romans på sidan av sin relation, eller?

Detta är verkligen ingenting som jag dömer utan alla får leva hur dom vill i deras relationer, men själv så söker jag efter en partner som enbart vill vara med mig och jag med honom. Men finns det ens på världskartan idag att man enbart kan leva med en partner? eller är det så att man är i behov av att leka av sig med andra utanför sin relation också, för att hålla relationen vid liv? Det är den frågan som jag har ställt mig själv ett antal gånger utan att direkt ha fått ett svar på, om hur det egentligen är att vara i en relation, då det var sjukt längesen man var det själv.

Men jag känner många vänner som numera har öppna relationer där dom får träffa andra under vissa premisser, eller vad man säger, regler som man skall följa för att inte såra sin partner. Detta verkar fungera för dom och jag är glad för deras skull, att dom ändå kan vara så kära i varandra och ändå klara av det. Jag tror inte många kan klara av att leva i en öppen relation, det skulle jag aldrig kunna göra då jag lätt kan bli svartsjuk och vill inte dela med mig av mannen som jag älskar i mitt liv. Men vad är acceptabelt eller inte i en öppen relation?

Men att återgå tillbaka till varför allt har blivit så lättåtkomligt idag. Istället för att gå fram till någon man tycker är snygg på klubben, så skriver man till personen via Grindr eller Facebook istället. Sjukt va? Är det dit vi vill gå numera om man vill ragga på någon, att man hellre skriver att någon är snygg än att säga det till personen istället face to face? Såklart så är Grindr väldigt användbart då man kan se vart närmsta gaykille är någonstans och man kan lätt komma i kontakt med honom. Men varför skriva på Grindr på krogen än att gå fram till honom istället och säga “Hej, du var fin”? Det känns som att vårt samhälle utvecklas mer åt att vara mera digitala än , eller vad man säger. Man ser oftare ute på alla gayställen eller barer att alla är uppkopplade på deras mobiltelefoner, antingen Grindr, Instagram, Kik eller Facebook.

Varför har det blivit så? Känns som att vi blir mer och mer isolerade till våra smartphones och att vi inte kan leva utan dom i vår byxficka. Just med att den är lättåtkomlig och man lätt kan plocka upp den för att se om det finns något snyggt att titta på på vägen hem från krogen? Jag tror att just detta gör att allt fler har svårt att stadga sig och nöja sig med att enbart vara med en person, samt att alla tror att det är grönare på andra sidan. Känns som att man aldrig kan bli nöjd utan man eftersträvar alltid efter den “perfekta” i sitt liv, som jag inte tror finns egentligen. Eller vad tror du?

Detta klippet visar verkligen hur det ser ut idag när man vill dejta någon! Allt har blivit mer lättåtkomligt och man har en hel köttmarknad att välja på helt enkelt!

Glöm inte att ni även kan följa mig i mitt liv på bloggen också! –> www.fredrikbjorn.se

L.O.V.E

signatur_fredrik

 

Comments are closed.