Krönikor
Like

Krönika: Mardrömmen om Sotji

31 december, 2013
846 Views
0 Comments
6 minutes read
Krönika: Mardrömmen om Sotji

kronika
”Drömmen om Sotji” heter programmet som TV3 sänder på onsdagar och handlar om svenska OS-stjärnor och deras väg till ännu en medalj som de kan hänga på väggen när de tävlar i kommande vinter OS som hålls i Ryssland. Det handlar inte, som jag trodde, om de homopar som fått sina drömmar krossade sedan antigay-lagarna trädde i kraft i somras.

Och vad gör det snälla, jämnställda och medmänskliga Sverige med detta? Jo inget.

Sverige ska vara det land som ska vara så hyggligt, förstående och älskande enligt resten av världen, men är vi verkligen det?

Kvinnor tjänar fortfarande mindre än vi män, HBTQ-personer blir fortfarande utsatta för hatbrott o invandrare får fortfarande skulden för det mesta som går fel.

Ingen missade gruppvåldtäkten för några månader sedan på en tonåris-flicka som inte dömdes som våldtäkt, bara för att domaren ansåg att tjejen i fråga inte hade sagt ett tydligt ”Nej” till sina våldtäktsmän. Många HBTQ-personer vågar inte visa sitt sanna jag i ”det öppna” för vi vet vad som kan hända om vi visar sådant som anses onormalt när vi är bland folk. Många invandrare vågar inte gå ut med sin slöja på för då är risken stor att de får kommentarer som “islamist hora” slängda i ansiktet.

“Sätta ner foten”

Alla dessa saker hände, håller på och kommer fortsätta om man inte sätter ner foten, o då menar jag att man ska sätta ner den hårt.

USA, Tyskland, Frankrike är de länder som vågar stå för dessa punkter. USA är byggt på invandrare och har en svart president som är inne på sin andra mandat period. Tyskland har en kvinnlig president och Frankrike har godkänt homoäktenskap, och vågar stå för det och vågar visa det för resten av världen.

Dessa 3 länder har bojkottningen av mardrömmen som kommer att ske i Sotji, i vinter, gemensamt.

Och vad gör Sverige under tiden då dessa länder, och flera, vågar stå för sina åsikter? Jo Sverige svarar genom att ha ett invandrarfientligt parti i riksdagen, vi förklarar bort våldtäkter och vi struntar i alla de hatbrott som sker varje dag, vi skriver dessutom inte i tidningarna om de hemskheter som pågår i Ryssland.

Få artiklar

Någon enstaka artikel dök upp när gaylagarna skrevs under i somras i diverse tidningar men det står inget om hur svårt homosexuella har det idag eller vad man kan göra för att hjälpa.

Visste folk hur de skulle göra för att hjälpa till så är jag övertygad om att hjälp skulle komma.

Men står det att man överhuvudtaget kan hjälpa? NEJ. Det står knappt om de protester och kamper HBTQ-personer och HBTQ-stöttare genomgår varje dag.

Samtidigt som länder börjar ta ställning mot Ryssland. Samtidigt som HBTQ-personer kämpar för sin rätt världen över. Samtidigt som kvinnor runt om i hela Sverige våldtas o struntar i att anmäla det för de känner sig förnedrade, gör Sveriges ledning NOLL.

Det är upp till vi, oss, folket i Sverige, att stå upp för mänskliga rättigheterna i världen. Vi kan inte förlita oss på att våt ledning ska göra allt åt oss eller allt för oss.

Vi måste stå för våra åsikter. Vi måste stå för våra åsikter om hur fel vi tycker att inskränkningen av de mänskliga rättigheterna är. Vi måste våga.

Vill ni hjälpa, gå in på www.allout.org  detta är en organisation som förmedlar HBTQ-nyheter världen över. Och för att hjälpa skriver ni bara under med er mejladress och ni kommer då få uppdateringar om vad de behöver hjälp med. Och ni hjälper med er underskrift. Skriv bara in er mejladress och ni hjälper så HBTQ-personer världen över.

Jonathan Hultman

Comments are closed.