Nöjesnyheter
Like

Lär känna bloggaren Morgan Wahlund

25 mars, 2014
1161 Views
0 Comments
10 minutes read
Lär känna bloggaren Morgan Wahlund

bild 2 kopiaAntalet gaybloggar växer konstant, men en bloggare som gör sig lite extra utmärkt idag är Morgan Wahlund från Oslo. 

I led med vår nya artikelserie “Lär känna bloggaren” har vi intervjuat Morgan Wahlund om hans blogg, privatliv och tips för de som fortfarande sitter instängda i garderoben.

Gaybladet: Hej Morgan! Berätta lite om dig själv. Vad kan våra läsare läsa om i din blogg?

Morgan Wahlund: Jag heter Morgan Wahlund, är 21 år gammal och bor i Oslo där jag arbetar inom kundtjänst för Canal Digital men kommer ursprungligen från Gävle.

I min blogg kan läsarna få en blick om hur det är att vara 21 år och homosexuell. Jag uppdaterar ständigt med texter jag skrivit från flera år tillbaka, oftast handlar texterna om hur jag mått eller om min pappa som hemlös och narkoman.

Jag har också gjort en spermadonation, det finns några inlägg att läsa om det också. Det som också finns väldigt mycket av i min blogg är bilder på tatueringar och psykedelisk m.m.

När började du blogga?

Jag har bloggat sedan mars 2009.

Vilka ämnen bloggar du helst om?

Homosexualitet eftersom det är mitt område men också om något som väcker andras uppmärksamhet, något lärorikande så som t ex spermadonationen.

Finns det någon bloggare som du ser som din förebild när det kommer till bloggandet?

Ärligt talat, nej. Jag har svårt att läsa då jag har problem med min koncentration men sen känner jag också väldigt mycket att jag kör mitt eget race.

Om du fick välja en person som du skulle gå på dejt med, vem skulle det vara och varför?

En kille jag träffade i Thailand… Det är svårt att förklara det men han fick mig att må bra. Han sa hela tiden romantiska saker och kommenterade hela tiden hur vacker jag var. Han bor i USA, men ja. Definitivt honom!

bild 2Du driver en gayblogg. På vilket sätt kan du inspirera andra homosexuella att komma ut från garderoben?

Jag försöker att inspirera andra homosexuella att komma ut “från garderoben” genom att berätta min historia när jag kom ut, reaktionerna jag fick och på vilket sätt man kan göra det på.

Har aldrig trott att jag skulle kunna få någon att komma ut men en kille som jag chattade med förut berättade för mig att det var tack vare mig som fick honom att komma ut.

Citerar: “Fortsätt du med det du gör, Morgan, du inspirerar. Kommer alltid minnas inlägget du skrev som fick mig att komma ut”. Det värmer i hjärtat.

När kom du ut ur garderoben? Hur gick det till?

Jag var 16 år gammal när jag kom ut för min mamma och dom närmsta vännerna jag hade.

Mina vänner hade redan förstått det, vi umgicks ju varje dag då.

Kommer ihåg när jag låg i min säng den kvällen jag berättade för min mamma. Jag hade precis sett en film på TV:n, det var något som handlade om förbjuden kärlek mellan lesbiska tjejer. Jag vågade verkligen inte ta det ansikte mot ansikte så jag tar min telefon och skriver ett SMS.

Jag skrev att jag var tvungen att berätta en sak… Och att hon inte fick komma in i mitt rum efter och att hon var tvungen att låtsas som ingenting. Sanningen är att jag tror jag gillar killar.

Ångesten innan jag skickade det var så stor att jag inte kunde andas. Efter en minut får jag ett svar där hon skriver att det inte är något hon bryr sig om, att hon älskar mig och att det inte spelar någon roll vilket kön jag är dragen mot, bara jag är lycklig. Det bästa svaret men kan få.

Jag kom aldrig ut för min klass i grundskolan, jag var redan mobbad och ville inte att det skulle bli värre. När jag började första året på gymnasiet kände jag att jag inte kunde vara mig själv så jag hoppade av och började på en annan skola året efter.

Inför den nya klassen ställde jag mig framför alla under en svenskalektion. Som uppgift hade jag att skriva en rapport så jag valde att berätta om min sexuella läggning. Alla tog det bra, jag fick högsta betyg på uppgiften och tillslut började jag att må bättre genom det stöd jag fick av dom.

Vilken musik lyssnar du helst på?

Det blir mycket pop som Rihanna och Nicki Minaj men också hiphop så som Looptroop Rockers & Labyrint.

Vad har du för framtidsplaner med din blogg?

Att fortsätta skriva i bloggen, jag vet att jag kan klättra upp mer i statistiken om jag vill och det kommer jag göra inom kort. Jag arbetar med ett projekt nu som kommer hjälpa både mig och bloggen.

Tyvärr kan jag inte berätta vad det är så mina läsare får vänta någon vecka innan jag kan göra det offentligt! Det viktigaste är att jag alltid kommer inspirera och motivera andra genom mina texter och erfarenheter.

bild 3-3.PNGEn fråga som dyker upp ständigt och återkommande är bloggarnas påverkan på unga och osäkra människor. Håller du med om att bloggarna har en negativ påverkan på ungdomar? Hur ser du på saken?

Jag skapade min blogg 2009 vilket betyder att jag då var 17 år gammal och nu finns det 12 ± åringar som bloggar. Jag tror att det kan vara bra för många att ha en blogg, för att kunna skriva av sig, dela med sig av sin vardag och genom det kunna skaffa bloggvänner.

Det som är en stor negativ sak är inflytandet mot de unga. De matas hela tiden med reklam på internet vilket leder till ideal.  Det är självklart individuellt hur man påverkas av det, vissa klarar det fint men andra kan påverkas så illa att man får ätstörningar mm.

Alla borde få ha möjligheten till att blogga men om man är ung så bör föräldrarna hålla koll.

Vad gör du annars om dagarna?

Jag jobbar för det mesta, försöker komma på vad jag borde göra med mitt liv. Annars fortsätter jag med min bok och självklart bloggar jag!

Vart ser vi dig om tio år?

Om tio år har jag publicerat min självbiografi, förhoppningsvis har jag också en pojkvän, en blogg och ett sjukt stort hus som jag själv har designat med hemliga rum och så. Coola grejer! Antagligen bor jag utomlands under vintern och i Sverige/Norge över sommaren.

Morgans blogg hittar du här.

Daniel Boson
Skribent

Comments are closed.