Krönikor
Like

“Måns Zelmerlöw kommer läsas upp som första eller andra finalist”

27 februari, 2015
2011 Views
0 Comments
4 minutes read
“Måns Zelmerlöw kommer läsas upp som första eller andra finalist”
Foto: Aftonbladet

Foto: Aftonbladet

Vi välkomnar årets sista deltävling. Och allt vi har att se fram emot är att se om Mr. Måns Zelmerlöw himself läses upp som första eller andra finalist. Ja ungefär så spännande är det på lördag. Ungefär så givet och färdigt är det redan. Det kan jag till 99,99999 % intyga såhär redan på en torsdag.

Visserligen gör schlagerballaden deluxe comeback med buller och bång tillsammans med Frozen Elsa vs Annika Herlitz. Ja den där första har ni säkert koll på. Och vet ni vad? Bered er på skrikfest och så mycket schlager att det kommer spruta ur öronen.

Men hur sugna är egentligen svenska folket på en sådan? Det är däremot en frågeställning vi kan ta oss en funderare på en liten stund. Jag vet inte jag. Då tror jag snarare att folket är mer sugna påHasse Anderssons schlagervariant, en trallvänlig, folkets park-dänga med extra allt. Jovisst, kan man jojka sig till final så kan väl även det här funka?

MelodifestivalenFörutom dammiga gamla schlagers gör även 80-talet comeback.

Midnight Boy gör någonting som troligtvis flertalet inom bögradarn kommer uppskatta. Jag säger bara: naket!

Detta kommer spelas flitigt på samtliga gayklubbar i landet en lång tid framöver. Gode gud hjälp mig. Men efter bögarna, vad händer sen med det dunkande hjärtat i mobilen? Troligtvis inte mycket. Det blir svårt.

Jag tycker han i stället kan dra sig tillbaka till 80-talet. I sällskap med pojkgruppen JTR. Då tror jag hjärtat dunkar desto hårdare till Caroline Wennergrens comeback. Comeback tänker ni, vem är hon?
Ja hon medverkade faktiskt i tävlingen 2005 men det minns kanske ni ungefär lika bra som mig. En märklig låt det där hon ställer upp med i år. Jag vet i tusan om det funkar. Men allt som är konstigt i den här tävlingen brukar ju ändå generera i åtminstone en Andra Chansen biljett. Om inte det så är hon ju en söt tjej. Och sånt går minsann alltid hem.

Dinah Nah däremot – kanske mer känd från forna gruppen Caramell – må ha en bra låt som känns här och nu. Också en låt som garanterat kommer spelas flitigt ute på dansgolven. Men tyvärr är ju tävlingen lite av ett lotteri. Först vinner. Och tyvärr hann en viss tjej vid namn Isa först redan förra veckan.

Nej hörrni. Detta må vara det mest svårtippade startfältet. Förutom Måns känns det som att precis vad som helst kan hända. Men det spelar egentligen ingen roll.

Resterande artister känns mest som en utfyllnad till dem som redan gått vidare antingen till finalen eller Andra Chansen. Det handlar mest bara om vem som ska få agera extranummer till Eric Saade, Jon Henrik Fjällgren och resterande toppfinalister i den kommande finalen. I couldn’t care less.

byline_robin

Comments are closed.