Robin Strandberg
Like

Marcus Tallberg berättar om egenskrivna boken: ”Den är självupplevd”

13 mars, 2015
969 Views
0 Comments
5 minutes read
Marcus Tallberg berättar om egenskrivna boken: ”Den är självupplevd”
10451136_10206316264684968_7514972978011334438_n

(Foto: personligt)

’Shattering Glass’ heter boken som ska få Stockholmskillen Marcus Tallbergs författar- och psykolog drömmar sanna. En självupplevd historia som kretsar kring fyra vänner där huvudkaraktären Mikael som är homosexuell hamnar i fokus. ”- Idén har funnits inom mig enda sen allt hände mig, men det är ingen komma ut historia!” berättar Marcus för Gaybladet. 

Hallå Marcus! Berätta lite om boken. Vad handlar den om?

– Den är baserad på en sann historia och kretsar kring fyra vänner. Om Mikael som har en väldigt komplicerad familjehistoria, där allt startar när hans pappa vill skilja sig. Om hans bästa vän Bella vars åsikter är otroligt starka tills den dagen hon lär sig en värdefull läxa. Om osynliga Kasper som vill mer än att bara vara den alla kan räkna med. Och till sist handlar den om Erik som upptäcker den mörka sanningen om hans förflutna.

Jag har förstått att den även berör ämnen inom HBTQ-världen?

– Huvudkaraktären Mikael är ju bög, men det är ingen komma ut historia! Faktum är att han aldrig kommer ut i boken utan att det bara är en del av honom. Det är en historia om kärlek och vänskap. Om familjerelationer, att hitta och förlora kärleken och en historia om jakten på lycka.

Hur kom du på idén till att skriva just den här boken?

– Idén har funnits inom mig ända sen allt hände mig själv. Jag vill upplysa andra och försöka hjälpa andra som hamnar i dom situationer som karaktärerna utspelar sig i. Mitt mål är att bli psykolog. Boken har varit väldigt terapeutiskt att skriva.

Är den självupplevd?

– Allt som händer karaktären Mikael är självupplevt. Det är få saker som är omskrivna i hans berättelse. Vissa karaktärer har till och med samma namn som i verkligheten, som hans klassföreståndare Frida till exempel. De andra karaktärerna är också baserade på personer runt om mig.

Finns det någon speciell tanke eller idé bakom att den är skriven på engelska?

– Boken är skriven på svenska först. Men efter att jag pratat med svenska förlag fick jag kontakt med förlaget Idus som blev intresserade av att trycka, men dom vågade inte satsa själva då då det är en liten marknad. Dels är Sverige en svår bokmarknad men även på grund av de ämnen som boken berör som till exempel HBTQ. Därför har jag gått och tänkt på det i ett år och beslutade mig sen för att översätta den till engelska för att kunna nå en bredare marknad. Men man kan fortfarande få den svenska boken som en digital fil om man investerar i de högre nivåerna.

Du nämnde investerare. Är det något du behöver för att få boken publicerad?

– Precis! Jag har startat ett projekt på en sida som heter Kickstarter som är ett forum där man kan starta just projekt för att få investerare. I dagsläget saknar jag 13 000 av totalt 32 000kr som behövs för att sätta boken, trycka den och frakta den världen över.

Oj det verkar komplicerat. Vad har du mer gjort för att synas?

– Jag har gjort mycket kampanjer på Facebook, till bokhandlare och organisationer världen över. RFSL Örebro är bland annat en av supportrarna. Kontaktat bloggare som dig till exempel, mejlat, sms:at och flörtat med bekanta och främlingar på barer.

Gaybladet önskar Marcus ett stort lycka till med sitt kommande bokprojekt! 

Vill du veta mer kan du gilla bokens officiella FACEBOOK SIDA
Eller läsa ett exklusivt utdrag ifrån första kapitlet av boken HÄR!

10433126_10206316263924949_855652432135602344_n


byline_robin

Comments are closed.