Samhälle
Like

Massageregler för män – 8 saker du absolut måste tänka på

1 juli, 2021
1032 Views
0 Comments
8 minutes read
Massageregler för män – 8 saker du absolut måste tänka på

Har du fått ett presentkort eller bestämt dig för att åka på massage för första gången så kan det för vissa kännas konstigt att en främling ska lägga händerna på din kropp. Är man inte erfaren av hur dessa behandlingar går till så kan det vara bra att vara förberedd – men också känna till de oskrivna reglerna som gäller vid massage. Vi går igenom några regler som förhoppningsvis kommer lära dig något nytt. Och ju bättre du känner till dem desto mer kommer du njuta av din massage eller behandling.

Manlig eller kvinnlig massör?

Huruvida man ska boka massage hos en man eller en kvinna är en het samhällsfråga. Är man otrogen om man föredrar att masseras av en man? Och är det kränkande att välja bort kvinnor? Det enkla svaret är nej. Det är i grund och botten en personlig preferens, och det är helt normalt att välja hos vem man vill bli masserad hos. Det bästa är egentligen att prova sig fram på egen hand, men det är som sagt fullt möjligt att välja massör utifrån personliga preferens. Det kan vara lite svårare i mindre städer, men om man bor på större orter så är det praktiskt enklare att exempelvis boka manlig massör i Stockholm. Återigen, testa dig fram för att hitta en massör som är bra för dig.

Duscha innan ditt besök

Om du skulle vara en massör, skulle du vilja massera någon som precis kommit ut från ett gym? Nej, självklart inte. Se alltid till att duscha innan ditt besök. Då hjälper du till att skapa en bra stämning som känns bra för både dig och din massör.

Kom lite tidigare

Det är viktigt att du kommer lite tidigare innan din behandling, gärna 10–15 minuter innan. Oftast får man fylla i en kort hälsodeklaration innan. Ibland förekommer också konsultering, vilket kan ta tid. För att inte ta värdefull tid från andra besökare hos massören är det oerhört viktigt att du förstår respekten av tid. Kommer du sent så betalar du fullpris för hela besöket och förstår att det är du själv som varit sen, inte massören. Förvänta dig inte att din behandling kommer gå över bokningsschemat och att andra besökare som väntar utanför kommer ha särskilt stor respekt för dig.

Stäng av telefonen

Ingen vill ha en telefon som plingar under behandlingen. Stäng därför gärna av telefonen, eller lägg den på flygplansläge. Har du vibration aktiverat så stäng även av detta. Du är där för att slappna av och inte för att arbeta eller prata med vänner.

Ta av dig kläderna – men inte för mycket om det inte krävs

Din behandlare kommer lämna dig ensam i rummet några minuter så att du hinner ta av dig kläderna och lägga dig på massagebänken. Fråga gärna på förhand om du ska ta av dig helt eller om du ska behålla dina underkläder på. Troligtvis kommer massören säga till på förhand, men om ingen information ges är det du som ställer frågan. Tar du av dig dina kläder helt kan det bli väldigt pinsamt för behandlaren om din behandling kräver att du vänder dig på rygg. Du vill inte bli exponerad naken, se därför till att ni kommunicerar.

Kommunikationen är viktig

Känns något obekvämt? Fråga gärna eller säg till din massör. Innan behandlingen kommer de ställa frågor om dina preferenser, men om det är något du inte gillar så är det viktigt att du förmedlar detta. Det är trots allt du som är kunden. Tala gärna om detta innan behandlingen.

Kroppens funktioner

Det är inte ovanligt att man råkar släppa sig under en behandling. Du är avslappnad trots allt, och tyvärr händer det. Du behöver inte känna att du gjort något pinsamt. Skulle det inträffa så kommer massören att ignorera det. Gör det bara inte medvetet och för ofta. Du vill inte skapa en otrevlig atmosfär i behandlingsrummet. Skulle du behöva gå på toa är det inte alls oartigt att be om ett kort uppehåll för att sedan fortsätta behandlingen som vanligt. Det är mänskligt.

Fråga aldrig om sexuella tjänster (eller skoja om dem)

Det här är absolut ingenting du ska fråga eller skoja om. Din behandlare kan bli ofredad och kan kasta ut dig från behandlingsrummet, för gott. Du kan också bli anmäld för sexuellt ofredande, vilket är ett seriöst brott.

Lämna dricks

Det är förväntat att du ska ge dricks om du masseras hos en mindre, privat aktör, gärna 15–20 procent av totalbeloppet. Du kan ge din massör kontanter eller lämna din dricks i massagerummet om du är nöjd med behandlingen. Svenskar har länge ansetts vara snåla internationellt, och trenden med att dricksa börjar bli vanligare på hemmaplan, va därför generös och dricka om du är nöjd.

Ett sista tips är att läsa på om fördelarna med massage innan man bokar sin behandling. Det går också bra att ringa eller mejla sin behandlare för att konsulta kring vilken behandling som passar dig.

Comments are closed.