Samhälle
Like

Muslimsk läkare: ”Islam skyddar mot HIV och Aids”

1 augusti, 2015
2288 Views
0 Comments
2 minutes read
Muslimsk läkare: ”Islam skyddar mot HIV och Aids”

islam-homosexualitetSkippa kondomen i sommar – nu finns det ett bättre och säkrare sätt att skydda sig mot könssjukdomen HIV och dess senare utvecklingsstadium, AIDS. Lösningen är att konvertera till islam, menar Bilal Philips, muslimsk doktor.

Bilal Philips är både född och uppvuxen i Kanada. När de muslimska flyktingströmmarna nådde landet bestämde han sig för att konvertera till islam och bli muslim. Sedan dess har han bott i Saudiarabien och Storbritannien. För tillfället bor han i Qatar.

I sin blogg har han publicerat en ytterst kontroversiell och omdebatterad karta över Afrika, där han försöker illustrera hur omfattande AIDS är. I samma karta vill han visa hur mycket inflytande islam har i Afrika, och enligt honom är islam det enda ”skyddet” mot HIV och AIDS. I blogginlägget skriver han också att siffrorna över AIDS-sjuka är högre i länder där islam har ett mindre inflytande.

Dem omdiskuterade kartan. Rött visar utbredningen av AIDS och grönt de muslimska invånarna.

Dem omdiskuterade kartan. Rött visar utbredningen av AIDS och grönt de muslimska invånarna.

Inlägget har både hyllats och kritiserats.

– Islam gör allting så lätt för oss, Allahu Akbar, skriver en muslim, i en kommentar på Facebook.

– Det är väldigt klart och tydligt att nikkah (islamistiska äktenskap) är den enda lösningen på dagens dödligaste sjukdom, skriver en annan.

Det saknas vetenskapligt stöd för att kartan eller Bilai Philips uttalanden skulle vara korrekta. En del påstår att Philips bara vill provocera fram en konflikt mellan muslimer och kristna i Afrika.

2009 genomfördes en statistisk analys över antalet Hiv-smittade personer i världen. I studiens slutrapport angavs det att Sverige hade relativt låga siffror, närmare 0,1 – 0,5 procent. Siffran var betydligt högre i många nordafrikanska länder, däribland Sudan och Chad. Studien omfattade inte Syrien, Irak, Jordan, Saudiarabien, Jemen, Turkmenistan, Afghanistan och många andra muslimska länder.

Det är oklart varför ovanstående länder exkluderades från studien.

linus_axelsson_signatur

Comments are closed.