Samhälle
Like

Nordisk ungdom plockar PR-poäng från flaggbrännarna – ”obeskrivligt”

4 augusti, 2015
991 Views
0 Comments
1 minute read
Nordisk ungdom plockar PR-poäng från flaggbrännarna – ”obeskrivligt”

RegnbågsflaggaDen högerextrema organisationen nordisk ungdom har, efter vår nyhetspublicering om flaggbrännarna i Stockholm, gått ut med en kommentar till tidningen NyheterIdag.se.

I artikeln blir organisationens talesperson, Fredrik Hagberg, tillfrågad om personerna i videoklippet är medlemmar i nordisk ungdom.

Intervjun är välgjord men kan uppfattas som humoristisk, särskilt då personerna i det aktuella videoklippet har ett utländskt ursprung. Detta menar Gaybladets reporter Daniel Sallegren som beskriver situationen som obeskrivlig.

– Våra artiklar når ut till 15 000 läsare varje dag, och när det finns någon nyhet som dessa högerextrema nyhetskällor kan ta nytta av så delar de gärna våra inslag, men vinklar så att det passar deras läsare. Det är obeskrivligt, säger han.

I artikeln på NyheterIdag.se framgår det vidare att även Nordisk ungdom ska ha ägnat sig åt flaggbränning under Stockholm Pride. Den exakta platsen vill deras talesperson inte uppge men säger att det ska ha skett i centrala Stockholm.

En representant från organisationen har senare bekräftat att händelsen skett på Karlaplan.

Gaybladet Nyheter

Comments are closed.