Sex & Relationer
Like

Obama skriver på förslag – vill stoppa diskriminering av HBTQ-personer i arbetslivet

21 juli, 2014
832 Views
0 Comments
1 minute read
Obama skriver på förslag – vill stoppa diskriminering av HBTQ-personer i arbetslivet

obamaBarack Obama har idag skrivit på ett nytt lagförslag som ska förbjuda diskriminering av HBTQ-personer i arbetslivet.

Den amerikanska presidenten Barack Obama verkar följa den liberala tråden och skriver nu på ett lagförslag vars syfte är att stoppa diskriminering av homo-, bi- och transsexuella personer i arbetslivet. Målet är vidare att förslaget ska förbjuda all form av diskriminering som är baserad på sexuell orientering och identitet.

Trots att det redan finns en stor skara som stödjer Obamas förslag finns det kritiker som menar att förslaget går emot lagen om religionsfrihet. Att religiösa grupper går till attack mot HBTQ-personer i USA är dock ingen nyhet.

– Många av er har jobbat hårt för att få se den här dagen komma. Idag kommer vår regering komma lite längre, säger president Obama i ett uttalande.

– Det kanske inte spelar någon roll för vissa men det finns miljoner amerikaner som går till sina jobb men som är medvetna om att de kan bli av med jobbet bara för att de är lesbiska, gay, bisexuella är transsexuella. Det är fel, fortsätter han.

Simon Lundell

Comments are closed.