Europa
Like

Stort gayhångel i protest mot kyrkan

2 november, 2013
1287 Views
0 Comments
1 minute read
Stort gayhångel i protest mot kyrkan
Foto: The Wild Reed Blog

Foto: The Wild Reed Blog


Under veckan har debatten om hälsa och uppfostran varit nästintill knivskarp i det nya EU-landet Kroatien. För bara någon dag sedan pågick det en diskussion mellan den nuvarande regeringen och katolska kyrkan.

Kyrkan som i det här fallet har varit konservativ har bemötts av stark avsmak bland landets HBT-organisationer och arrangören av Zagreb Pride.

De bakomliggande orsakerna är många och en av dessa är den katolska kyrkans kampanjande emot HBT-personer.

Kampanjerna har vi kunnat se i flera medium. De som har använts de senaste månaderna är olika möten där hårda angrepp och uttalanden har ägt rum.

Kyrkans aggressiva budskap har även tryckts i olika flygblad som har delats ut till allmänheten, men detta har inte fått Kroatiens HBT-personer att sitta tysta.

Idag kommer tusentals HBT-personer att samlas framför stadskatedralen i Zagreb för att kyssas i protest mot kyrkans senaste ageranden.

Enligt en av personerna som kommer delta i protesten har det varit för mycket transfobi, homofobi, uttalanden och kampanjer från den katolska kyrkan.

”Vi tänker absolut inte sitta och vara tysta. Vi är också människor och vi ska ha samma rättigheter som alla andra. Vi har fått nog!”

Comments are closed.