Samhälle
Like

Tantkärlek på allvar – Vivian och Alice gifter sig i 90-årsåldern

10 september, 2014
537 Views
0 Comments
2 minutes read
Tantkärlek på allvar – Vivian och Alice gifter sig i 90-årsåldern
Foto: Thomas Geyer

Foto: Thomas Geyer

Vivian och Alice är inte som alla andra par. De är båda i 90-årsåldern och har nyligen valt att gifta sig efter ett långvarigt förhållande på över 72 år.

Historien om Alice Dubes, 90 och Vivian Boyack, 91 har berört många hjärtan runt om i världen. När paret var i tonåren träffade varandra i sin hemstad. Det hela började med en vanlig vänskapsrelation men kom senare att förvandlas till en kärleksrelation.

Trots samhällets konservativa förhållningssätt gentemot homosexuella relationer har paret lyckats hålla ihop i över 72 år. 1947 bestämde de sig till slut för att flytta ihop och har sedan dess bott tillsammans under ett tak.

Enligt prästen Linda Hunsaker vid First Christian Church i Davenport borde detta ha skett för många år sedan, meddelar AP. Men den nya lagen som tillåter samkönade äktenskap trädde i kraft så sent som 2009.

90-åriga Alice Dubes berättar för den amerikanska nyhetsbyrån att de under åren också ska ha rest mycket och att livet har varit mer än underbart. Enligt egen utsago ska paret ha rest till Kanada och till alla stater i USA. De har även ha varit i England två gånger, berättar hon.

Hennes nyblivna hustru bekräftar också att det har krävts mycket för att hålla igång kärleken i alla dessa år.

En av parets närmaste vänner var på plats under bröllopsceremonin.

– Jag har känt de här kvinnorna under hela mitt liv och jag kan verkligen lova att de är unika. Det här är en speciell dag för oss alla, säger Jerry Yeast, vän till paret.

andreas

Comments are closed.