Samhälle
Like

Terrorsekt på infart i Europa – har dödat homosexuella

20 februari, 2015
663 Views
0 Comments
1 minute read
Terrorsekt på infart i Europa – har dödat homosexuella
Foto: Screenshot, YouTube

Foto: Screenshot, YouTube

Den islamistiska terrorgruppen ISIS har gjort sig kända för brutala avrättningar. För bara en vecka sedan avrättades 21 kristna fångar.

Avrättningarna sägs enligt organisationens egna propagandafilmer ha inträffat i Lybien, bara ett hundratal kilometer från EUs gränser.

Målet är att upprätta ett så kallat kalifat, det vill säga en stat, fri från kristna, homosexuella och sekulariserade muslimer.

I videoklippet från det senaste attentatet bekräftar terrororganisationen att man är på väg in i Europa via Medelhavet. Hotet har tagits på största allvar i Italien och Malta, som också har flaggat för stöd från FN.

Malta och Italien har länge brottats med illegala flyktingströmmar från Nordafrika. Tidigare i veckan rapporterade lokala medier om beväpnade båtflyktingar.

Oron hörs även på andra håll. Under dagen rapporterade turkiska nyhetsbyråer att ISIS redan har nått den turkiska gränsen.

Nedan kan du se ett videoreportage relaterat till artikeln (Observera att länken är extern och går till vår Facebook-sida).

Videoklipp

Comments are closed.