Nöjesnyheter
Like

Första gayturneringen i poker tar fart

23 november, 2013
1330 Views
0 Comments
2 minutes read
Första gayturneringen i poker tar fart
Vanessa Selbst, till höger är lesbisk och världens bästa kvinnliga spelare (Foto: PokerStars)

Vanessa Selbst, till höger är lesbisk och världens bästa kvinnliga spelare (Foto: PokerStars)

De kändaste turneringarna i poker duger inte för alla. Även om pokerbranschen anser sig själv vara mottaglig för HBTQ-personer kommer nu homosexuella få egna turneringar.

Diskussionerna började för några månader sen när pokersidan PL publicerade en artikel som handlade om spekulationerna kring potentiella HBTQ-turneringar.

Till artikeln kontaktades några HBTQ-bloggare i Sverige som fick svara på frågor om vad som var rätt och fel med HBTQ-turneringar.

Drygt en månad efteråt läckte det ut material som tydde på att turneringsarrangören World Poker Tour (WPT) skulle organisera en sådan turnering för gaypersoner.

Enligt PokerListings källor har ledningen bakom World Poker Tour haft en omröstning i ledningen där även datum för eventet har kommit ut

Gayturneringen som kommer gå under namnet “Gay Poker Tour” eller GPT består enligt källor av sex olika events, där samtliga kommer äga rum i San Francisco i februari nästa år.

Buy In till de första eventen kommer att ligga på $225 och $1000 för att spela i huvudeventet.

Tre kända pokerstjärnor lämnar garderoben
Den kanske mest spännande och intressanta delen i eventet är att tre kända pokerstjärnor kommer dyka upp för att spela – och komma ut från garderoben.

Det är däremot oklart och fortfarande okänt vilka spelare det är. Avsikten med att dessa tre profiler deltar är att visa sitt stöd för HBTQ och komma ut för pokervärlden.

Axel Bäckström
E-post: axel.backstrom@gaybladet.se

Comments are closed.