Nöjesnyheter
Like

Fredrik Björn: “Jag vill bli en förebild för yngre generationer”

26 juli, 2014
1290 Views
0 Comments
7 minutes read
Fredrik Björn: “Jag vill bli en förebild för yngre generationer”
Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Fredrik Björn är kanske mest känd i sin roll som en av Finest toppbloggare. Nu tar han ett steg vidare i sin karriär och börjar som krönikör och skribent på Gaybladet.se.

I en exklusiv intervju för Gaybladet berättar Fredrik att han alltid har haft en dröm om att få ha en egen spalt i en tidning där han kan skriva om sex, relationer och shopping.

Tidningen QX har han ingenting emot men han tycker att den har blivit tråkigare, enformig och för kommersiell. Därför ser han fram emot att vara med på resan av en ny gaytidning som finns tillgänglig för alla.

– Jag kan säga att jag är en manlig Carrie Bradshaw som kommer ta upp mycket om sex, relationer, shopping, mode, kläder, skönhet och hälsa för gaykillar. Jag vill bli en förebild för yngre generationer och hjälpa andra människor som har blivit mobbade och utsatta för den de är i samhället, säger Fredrik.

Det finns enligt honom mycket potential, osäkerhet och behov av den yngre generationen. Även om många HBT-personer har kommit ut så finns det fortfarande de som sitter fast i gråzonen och är osäkra eller kanske inte vågar berätta.
Fredrik Björn 2
I Fredriks blogg försöker han inspirera andra gaykillar och ge en bild av hur det är att leva som gay. För att ta reda på vad som ligger bakom hans inspiration ställer vi några frågor om hans egen ”komma-ut-historia”.

Fredrik Björn:
Jag kom ut när jag var 16 år inför mamma, när hon kollade på Peter Jöback på tv:n när han uppträdde på en konsert!

Min omgivning tog mig bra på mitt gymnasium, och min mamma var först tveksam till att jag kom ut om jag verkligen var säker på det m.m men min pappa tog det enormt bra och fick verkligen stödet av honom och min styvmor.

Jag har bara fått bra svar från vänner och familj att jag vågar stå upp för mig själv och att inte ta skit. Jag har fått ett bättre självförtroende och vet vem jag är idag!

“Var ett rent helvete”

Perioden innan jag kom ut var ett rent helvete kan jag säga! Jag blev mobbad dagligen både i skolan och hemma. Kunde inte känna mig trygg någonstans då de kunde få tag i mig var som helst. Det var en jobbig period.

Jag fick höra mycket från andra och jag blev även kallad för “Jean Pierre, bög och liknande svordomar”.

Men jag härdade ut tiden i grundskolan och när jag började i gymnasiet kändes det som en befrielse att jag gått igenom skärselden till himmlen där jag blev accepterad för den jag är samt att jag blev Årets Rookie på skolan för min insats och för att jag stod upp för den jag är!

Gaybladet: Vad är det bästa du har gjort i ditt liv?

Fredrik Björn: Det bästa jag har gjort i mitt liv är att jag kom ut med vem jag var samt att jag aldrig gav upp om att leva mitt liv som jag vill. Det är det nog det bästa jag har gjort!

Gaybladet: Vilka framtida äventyr ser du nu fram emot?

Fredrik Björn: De äventyr som jag ser fram emot i framtiden är att min blogg kommer växa sig allt större samt att jag kommer att bli en förebild för många gaykillar. Jag vill släppa min egen självbiografi, resa till NYC, börja skriva som krönikor på Gaybladet.se och komma med i ett tv-program där jag kan bli modell.

Gaybladet: Och vem skulle då vara drömkillen?

"Beckham kan vara en drömkille"

“Beckham kan vara en drömkille”

Fredrik Björn: Om jag fick välja en drömkille så skulle det nog vara Cam Gigandet som spelar bartendern i filmen Burlesque eller David Beckham! Så sjukt heta!

Gaybladet: Vilka råd och tips skulle du lämna till personer som inte har kommit ut?

Fredrik Björn: Mitt råd till andra HBT-personer som inte har kommit ut än rekommenderar jag att man tar hjälp av dina vänner.

Jag kom ut för mina vänner först. Därefter berättade jag för min mamma. Det kan ta tid för dom att smälta allting men det kommer att bli bra.

Nu lever vi på 2000-talet i framtiden ska man förhoppningsvis inte behöva komma ut med vem man är. Det ska vara självklart att all kärlek är bra kärlek.

Gaybladet: Du är en otroligt bra bloggare och nu blir du även kröniker och skribent för Gaybladet.se. Hur känns det?

Fredrik Björn: Det känns helt overkligt faktiskt, att jag äntligen har uppnått den drömmen som jag alltid har haft, alltså att ha en egen spalt i en tidning.

Nu känner jag att min mediautbildning i gymnasiet inte har gått till spillo utan har lett mig dit där jag är idag. Toppbloggare på Finest.se och nu krönikör och ambassadör på gaybladet.se!

Comments are closed.