Efter en kostsam jul- och nyårshelg brukar dagarna innan löning i januari ses som årets absolut fattigaste. Många gräver djupt i skafferiet och försöker koka soppa på en spik. Lyx och extravagans gör sig icke besvär under denna gråa tid. Därför öppnar Marginalen Bank upp Sveriges billigaste pop-up pizzeria i centrala Stockholm.
För endast 10 kr serveras nytänkande pizzor signerade och tillagade av kokboksförfattaren och matkreatören Jimmy Guo, känd från Sveriges mästerkock 2022. Restaurangbesökarna kan vänta sig annorlunda smaker och ingredienser, bland annat står pizza med pekinganka på menyn.
– Det fina med pizza är att det är ett hantverk som förädlar något så enkelt som mjöl och vatten till något fantastiskt. Jag har experimenterat med spännande smaker inspirerade av det kinesiska köket för att ge besökarna en helt ny upplevelse av pizza, säger Jimmy Guo.
Marginalen Bank vill ljusa upp tillvaron under årets fattigaste dagar och hoppas att upplevelsen ska ge besökarna extra marginal att ta sig genom de sista dagarna innan löning.
– Vi är glada över att presentera våra pizzor, speciellt framtagna tillsammans med Jimmy Guo. Att öppna en pizzeria är kanske inte det första man tänker att en bank ska göra, men det är viktigt för oss att hjälpa till att öka marginalerna i människors vardag. Vi hoppas att denna upplevelse ska ge besökarna glädje och inspiration nu när den behövs som mest, säger Emma Glennow, Head of Brand & Innovation på Marginalen Bank.
För den som är nyfiken gäller det att vara snabb – pizzerian är nämligen bara öppen under två dagar precis innan löning, den 23 och 24 januari.
Om Marginalen Pizza pop-up:
Var: Pazzi Vasastan, Kungstensgatan 60 i Stockholm
När: 23-24 januari kl. 11.30-14.00
Kock: Jimmy Guo
Pris: 10 kr per person