Eurovision
Like

Petra Mede blir programledare för Eurovision-jubileum

3 februari, 2015
856 Views
0 Comments
2 minutes read
Petra Mede blir programledare för Eurovision-jubileum
Foto: SVT

Foto: SVT

Eurovision Song Contest har under de senaste 60 åren vuxit till att bli världens absolut största musiktävlingar. För två år sedan fick Petra Mede chansen att få leda tävlingen i Malmö, men nu laddar hon upp inför ännu ett nytt schlageruppdrag.

Eurovision Song Contest är inne på sitt 60:e år. Kalaset kommer att firas med en spektakulär jubileumsshow som kommer att gästas av många gamla och nya eurovision-stjärnor.

Överraskande nog fick Petra Mede en förfrågan om att verka som programledare, vilket hon också tackat ja till. Men den här gången kommer hon dock inte stå själv på scen. Istället kommer hon få en manlig kompanjon, som i det här fallet blir den irländska komikern och programledaren Graham Norton.

– Jag hoppas att så många som möjligt ser detta. Jag ska göra mitt bästa för att charma och synas, säger Mede till SVT.

– Jag har fått äran att vara med på ganska fina uppdrag men det här ligger i topp, det är ett av de absoluta topp-gigen. Petra goes international, fortsätter hon.

Showen kommer ta plats i London på Eventum Apollo Hammersmith den 31 mars. Sändningen kommer dock visas på SVT först den 4 april 2014.

BBC, som ligger bakom showen, vill inte avslöja vilka artister som kommer delta. De enda namnen som hittills är bekräftade är fjolårets vinnare Conshita Wurst och Herreys.

Gaybladet Nöje

 

Comments are closed.