Samhälle
Like

Straighta katoliker uppmanar påven att välkomna samkönade äktenskap

8 oktober, 2014
1168 Views
0 Comments
2 minutes read
Straighta katoliker uppmanar påven att välkomna samkönade äktenskap

PåvenDen romerskkatolska kyrkan tillhör en av de kanske mest kontroversiella kristna församlingarna i världen, men bland kyrkans medlemmar finns det även eldsjälar som kämpar för kyrkans acceptans för samkönade äktenskap.

Några som har lyft upp frågan i media är Ron och Mavis Pirola – ett katolskt par som har varit gifta i över 57 år. De hoppas på att påven kommer hålla med om betydelsen av att älska alla familjemedlemmar är viktigare en tusenårig lära, skriver tidningen GayStarNews.

De menar vidare att kyrkan borde välkomna homosexuella par istället för att vända ryggen eller blunda.

– Några av våra vänner planerade sin julmiddag med familj och släktingar. Då berättade deras son, som var gay, att han ville ta med sig sin partner, säger paret.

– De hade förtroende för kyrkans lära men visste innerst inne att deras barnbarn skulle välkomna både sonen och hans partner till familjen. Deras svar var: ”han är vår son”

Vatikanen och Påven befinner sig för just nu i ett stadium där frågor om skilsmässa och kyrkans roll inom äktenskapen diskuteras flitigt. Det finns även små indikationer på förändringar i kyrkans syn på homosexualitet.

I dagsläget finns det en väldigt liten acceptans för homosexualitet inom den katolska kyrkan. Motiveringen till varför aktiv homosexualitet inte accepteras brukar oftast hämtas från bibliska texter.

andreas

Comments are closed.