Fredrik Björn
Like

Talkers, allt oftare man stöter på tidstjuvar!

19 december, 2013
658 Views
0 Comments
2 minutes read
no-cover

 

Fredrik Björn HeaderHar du tidigare pratat, pratat och återigen pratat med en person som det sen visar sig inte vara något att hänga i granen? Eller har du pratat med en person i en evighet utan att man aldrig ses IRL över en öl, bio eller bowling? Detta har inträffat mig flera gånger om och man slutar aldrig förvåna sig över detta fenomen, med dom kallas för “Talkers

En så kallad “Talker” är en person som är expert på att prata i all evighet på nätet och aldrig komma till kritan till att ses IRL. Det kan vara en person som vill prata med någon i en månad eller mer över Sms, Grindr & Qruiser T. ex.

Finns även personer som inte vill prata i telefonen utan bara via sms och meddelanden fram och tillbaka. Lär man egentligen känna en person på det viset? Kan man få en annan uppfattning om personen eller att man inte får en uppfattning av personen för huvudtaget bara genom skriftlig kommunikation?

Man kan lätt missuppfatta varandra via det skriftliga språket, då man inte kan se något kroppspråk eller något annat som förstärker en känsla, om man är glad eller ledsen. Man kan ju dock använda sig av smileys för att visa om man är intresserad eller inte såklart, men allt är alltid en tolkningsfråga. Om ena partern kanske bara skriver “Ok” som ett svar så kan man antingen ta det negativt eller positivt, beroende på hur man är som person.

Jag skulle själv ta det negativt om personen personen skulle bara skriva “Ok” för det är lite kort liksom. Men alla är vi olika och därför kan det lätt bli missuppfattningar m.m

Jag tror det bästa sättet att lära känna en person är att ses ute på en kopp kaffe istället för att ödsla en massa tid på nätet och chatta i en evighet. Eller vad tror du egentligen?

phone-texting

 

Comments are closed.