Samhälle
1

Ung kvinna gick med på att testas för djurförsök – så reagerade allmänheten

18 juni, 2015
7620 Views
0 Comments
2 minutes read
Ung kvinna gick med på att testas för djurförsök – så reagerade allmänheten

Djurförsök är ett hett debattämne som har diskuterats i årtionden. Trots stora protester och motstånd verkar majoriteten av smink- och kosmetikatillverkarna fortfarande stå kvar i den här typen av verksamhet. En våghals som har vågat stå upp och uppmärksamma djurförsök är 26-åriga Jacqueline Traides. 

Jacqueline gick med på att demonstrera hur djurförsök kan se ut på en människa, och för att visa detta gick hon med på att bli tvångsmatad, injicerad och torterad i tio timmar i ett skyltfönster.

Det hela utspelades på en av Londons största gator och självklart fick hon ett hundratal åskådare som hade samlat sig utanför butiken.

Munnen hölls öppen med krokar

Det hela började med att ett testteam släpade in Jacqueline i försöksrummet med ett rep runt nacken. Därefter fick hon tvångsmatas, och för att underlätta tvångsmatningen använde man krokar som höll munnen öppen.

Under de tio kommande timmarna fick ta emot ett par injektioner, för att senare sitta framför en skalpell. En del av hennes hud skrapades bort och kort därefter testades olika gifter och oljor på huden.

Hennes hår rakades bort och när försöket var över slängdes hon på gatan vid en sophög.

Vill uppmärksamma djurförsök och kosmetika

Arrangören bakom demonstrationen, Lush Costetics, är en tillverkare som inte använder sig av djurförsök. Syftet var alltså att både demonstrera hur djurförsök ser ut, men också att visa det finns andra aktörer på marknaden som kan intyga att de inte håller på med den här typen av verksamhet.

Nedan kan du se några bilder från demonstrationen samt ett videoklipp som visar helheten.

djurforsok1

djurforsok2

linus_axelsson_signatur

 

Comments are closed.