Bästa vännen försvann när Gunvor Lindqvist kom ut som gay
Samhälle

Bästa vännen försvann när Gunvor Lindqvist kom ut som gay

20 september, 2016
2691 views
0 comments
2 minutes read

Gunvor Lindqvist från Borlänge bodde tillsammans med en man i många år, men under det långa förhållandet förstod hon att något inte stämde. När hon till slut beslöt sig för att komma ut och berätta om sin sexuella läggning blev hon lämnad, av sin allra bästa vän.

Gunvor föddes på 40-talet och växte upp i ett samhälle där homosexualitet fortfarande var tabubelagt. För att hålla sig kvar till de traditionella normerna bildade hon familj med en man och fick barn, även om det inte kändes helt rätt.

Under åren studerade hon homosexualitet – ett ämne som var helt okänt för Gunvor, och till slut förstod hon att hon var gay.

Ville inte acceptera

När hon slutligen bestämde sig för att berätta om sin långa hemlighet för sin bästa vän så kom bakslaget. Vännen  accepterade inte Gunvors identitet och bröt istället den långa vänskapen.

– Min allra bästa vän sedan 17 år tillbaka försvann. Vi brukade umgås ofta men nu hade hon aldrig tid att träffa mig, berättar Gunvor, för Sveriges Radio.

Det var ett hårt slag.

– Det fick min ”komma-ut-process” att backa väldigt mycket. Om inte min bästa vän kan acceptera det här, hur ska då alla andra kunna göra det?

Inslaget kan höras på Sveriges Radios hemsida, alternativt i webbspelaren nedan:

Comments are closed.