Fredrik Björn
Like

Bekräftelsebehov, är det fel att ha det?

6 november, 2013
792 Views
0 Comments
3 minutes read
no-cover

Fredrik Björn Header

Är det okej att ha bekräftelsebehov i dagens samhälle? hur yttrar det sig? genom Facebook, Instagram, bloggar m.m? finns många olika sätt att få bekräftelsebehov på idag!

Jag läste nyligen på min vän Alexander Erwik facebooksida om att han var med i ett program “Renées rubriker” där dom tog upp om just bekräftelsebehov, som jag ser fram emot att kolla på som kommer att sändas på Tv3 nästa år. Jag ser verkligen upp till Alexander då han är inspirerande, samt att han har gjort att min resa genom bloggens värld har blivit lyckad, även att jag blivit krönikör på Gaybladet. Vill verkligen tacka dig för den hjälp jag har fått!

Men jag tror själv att dom flesta, även jag, är i behov att få bekräftelse i sitt liv och sin vardag. När man lägger upp en bild på Instagram så vill man gärna ha en massa “likes” och att många skall följa än på sin Instagram. Det känns lite som att man vill ha flest likes och följare på sitt Instagramkonto och det känns som en evig kamp om vem som är egentligen”bäst” och mest “populär”.

Sen finns det ju även ett antal bloggare i Sverige som tävlar ständigt om vem som har flest unika besökare samt att man ligger högt upp i Topplistan. Kissies, Kenza och Blondinbella är många av flera toppbloggare som har många unika besökare dagligen och gör allt för att ligga i toppen. Det är nog ganska svårt idag att bli lika kända som dom är, om man inte är med i ett tv-program där man får visa upp sig och “sälja” in sitt varumärke i tv. Jag har själv sökt till ett modellprogram för killar så får se om jag kommer med i det, för det hade varit kul då jag är en tävlingsinriktad person och tycker om att synas framför kameran som dom flesta bloggare gör.

Men till att återgå tillbaka till ämnet, är det okej att ha bekräftelsebehov idag? jag anser att det är okej att ha det. Det känns lite som “the survival of the fittest” att man gör allt för att synas och att få uppmärksamhet i dagens media. Hörde även att Paow även skulle vara med i Paradise Hotel och många pratar om att hon skall försöka göra en comeback för att hon tappat så många läsare. Men man får se helt enkelt!

Fredrik Björn
Krönikör
E-post: fredrik@gaybladet.se

 

Comments are closed.