Krönikor
Like

“Det hänger på jurygrupperna”

13 mars, 2015
1711 Views
0 Comments
4 minutes read
“Det hänger på jurygrupperna”

Det är svårt att redan nu diskutera om vem som kammar hem det i morgon. Det är inte lika förutsägbart och självklart jämfört med föregående år. Vi kan med andra ord förvänta oss en spännande och rafflande final 20:00 i morgon kväll.

Men det ska väl mycket till om inte Måns ändå får resa till Wien i Maj och representera Sverige trots allt, tror ni inte? I nuläget ligger han överlägset först både hos bettingbolag, frågeformulär och andra gissningslekar. Trenden brukar se ut som sådan att favoritskapet håller i sig även när det väl gäller så har svårt att se någon annan utgång.

Det enda som möjligtvis skulle kunna skada Måns första plats är huruvida dom internationella jurygrupperna tycker och tänker om hans bidrag och låt. Det är nämligen dom allt hänger på en kväll som denna. Skulle dom få för sig att helt plötsligt fullkomligt älska Jon Henrik Fjällgren i stället och ge han topp poäng, kan han – tillsammans med tittarnas näst högsta röst – fälla Måns ganska så rejält. Detta gäller förvisso inte bara ovan nämnda två, utan diggar Europa även Eric Saade och Mariette som också troligtvis hamnar högt hos tittarna, har vi inte bara två möjliga vinnarkandidater utan hela FYRA. Schlagernördarna lär troligtvis sätta tacomyset i halsen, och visst känns det lite extra kul att för en gångs skull inte redan veta precis vad som kommer hända? Christer Björkman lär gnida sina händer för fullt just nu av förtjusning över detta tv-ögonblick i green room. Jag förstår honom.

I övrigt förväntar jag mig av SVT att dom ruskat upp ordentligt efter förra veckans sömniga Andra Chansen program där mellanakterna inte var annat än pinsamma. Pappfigurer och Eurovision medleys i Sveriges största underhållningsprogram? Nej tack vet ni vad. Gör om, gör rätt! Jag hoppas att de tömmer plånboken som kompensation och att Sanna Nielsen för en gångs skull hittar på något annat än trallar runt på olika typer av musikstilar. Jag hoppas att Filippa Bark irriterar ännu fler tittare om hur dålig dom tycker att hon är. Varför inte dra något kul och kaxigt skämt om det? Jag hoppas att mellanakterna bjuder på överraskningar utan dess like, och slutligen att slutresultatet ska bli precis som jag tänkt mig. Det där sista var mer av ett skämt. Det är ingen risk. Den här tävlingen får mig nämligen att slita mitt hår snarare än att smeka det medhårs.

Robins toppen

Eric Saade. Det har kommit över mig totalt de senaste dagarna och jag har ingen förklaring på varför. Kanske bara för sakens skull. Men hade det inte varit så mycket roligare med en kaxig skit i Wien än farbror mys Måns? Jo, det hade det! #teamsaade

Sanna & Robin. Trots allt har de varit ett amazing par under dessa veckor.

Robins botten

Appen. En kul grej men som säkerligen tyvärr ställt till det för mycket.

JTR. Sorry guys, men en sistaplacering väntar er i morgon.

Comments are closed.