Samhälle
Like

Här tänder ungdomarna eld på prideflaggan – mitt i centrala i Stockholm

3 augusti, 2015
1488 Views
0 Comments
1 minute read
Här tänder ungdomarna eld på prideflaggan – mitt i centrala i Stockholm

prideflagga-brinnerOroväckande bilder som sprids i sociala medier visar hur en grupp ungdomar sätter eld på en prideflagga mitt i centrala Stockholm. Händelsen ska ha utspelat sig i samband med Stockholm Pride 2015.

Bilderna kommer från en film som har nått vår redaktion under måndagsmorgonen och enligt uppgift är personerna i filmen inte identifierade.

Expressen och andra tidningar har rapporterat om liknande händelser men ingen har publicerat varken bilder eller video. I både Metros och Expressens artiklar framgår det att personerna var svartklädda och att de befann sig vid Skeppsbron för att protestera mot ’HBTQ och kärnfamiljen’.

Flera personer ska ha bränt en regnbågsflagga inne i stan i samband med Prideparaden i Stockholm.Jag lyckades fånga fyra sorgliga personer på film som stod bakom kungsan, där hundratals HBTQ-personer firade sin lycka över att inte känna sig förtryckta, rädda, annorlunda, oälskade eller respekterade.Jag är en hetroman som blir illa berörd över den respektlösheten dessa fyra har när de står där och skrattar, hånflinar och bränner den symboliska flaggan som står för för stolthet och mångfald hos homosexuella, bisexuella och transpersoner. Dela gärna för att stoppa hatet!

Posted by M. Högberg on Sunday, 2 August 2015

linus_axelsson_signatur

Comments are closed.