Pressmeddelanden
Like

Revolut lanserar nytt regnbågskort för Pridefirandet

2 juni, 2021
1169 Views
0 Comments
3 minutes read
Revolut lanserar nytt regnbågskort för Pridefirandet

För att påvisa vikten av inkludering nu när Pride-firandet börjar i Europa har Revolut idag släppt ett nytt kort i regnbågens färger för kunder i Sverige och övriga Europa. Innan du som kund kan beställa det nya kortet behöver du donera minst SEK 35 till ILGA-Europa vilket är en ledande välgörenhetsorganisation som jobbar för de mänskliga rättigheterna bland homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner i Europa och Centralasien.

Revolut gör det också möjligt för kunder att runda upp sina kortbetalningar och donera sina växelpengar vid varje köp till ILGA-Europe. Det finns även möjlighet att donera veckovis eller månadsvis till organisationen – allt via appen. Alla intäkter går oavkortat till ILGA-Europa, utan dolda avgifter.

Förra året gjorde Revolut 30 000 regnbågen kort tillgängliga för kunder i Storbritannien och Europa, som såldes slut på mindre än 24 timmar. I år kommer Revolut att göra 200 000 kort tillgängliga, och med minsta donation på plats planerar de samla in cirka SEK 6.9 miljoner till ILGA- Europe.

”Tyvärr har Pride under de senaste åren blivit en marknadsföringskanal för många varumärken där de pratar mycket om vad mångfald betyder för dem, men ger lite eller inget värde för samhället. Genom att införa en minsta donation kommer vi att samla in cirka SEK 6.9 miljoner för en organisation som dagligen arbetar för mänskliga rättigheter inom HBTQ”, säger en talesman för Revolut.

”Detta är en kritisk tid för ​homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoners ​(HBTQ) jämställdhet i Europa, där vi bevittnar en stagnation och till och med regression av rättigheter som även förvärras av COVID-19-krisen. Eftersom solidaritet i HBTQ-samhället är viktigare än någonsin är vi glada att fortsätta vårt samarbete med Revolut denna Pride-säsong. Stöd från Revoluts community har en verklig inverkan på vårt viktiga arbete som stärker och stödjer HBTQ-organisationer i frontlinjen och aktivister i hela Europa och Centralasien. Lanseringen av nya regnbågskort kommer att göra det möjligt för oss att göra ännu mer för att stödja HBTQ-communityn, förespråka mänskliga rättigheter, och göra stora positiva förändringar genom inkluderande aktivism, säger Anna Shepherd, Partnership Manager, ILGA-Europe.

Artikeln är ett pressmeddelande. För ytterligare information, kontakta Revoluts presskontakt:

Presskontakt

Chad West, chef, global marknadsföring och kommunikation på Revolut chad@revolut.com​ / +44 7860651737

Comments are closed.