Småländsk fotbollsklubb spelar med regnbågsbindel
Samhälle

Småländsk fotbollsklubb spelar med regnbågsbindel

25 april, 2016
5019 views
0 comments
2 minutes read

Den småländska fotbollsföreningen Flygfors/Gadderås satsar på allas lika värde. Detta kommer uppmärksammas med fler färger ute på fotbollsfälten.

Under den kommande säsongen kommer Flygfors/Gadderås IF:s lagkapten, Joel Edvinsson, spela med en regnbågsfärgad kaptensbindel på varje fotbollsmatch. I ett inslag på Sveriges Radio Kalmar berättar han om att det handlar om ett ställningstagande för att visa att fotbollsklubbens öppenhet och alla människors lika värde.

– Vi hoppas att fler klubbar i regionen tar ställning och följer vårt exempel, säger Arben Sula, till Sveriges Radio Kalmar.

Initiativet är unikt men har uppmärksammats vid ett tidigare tillfälle när Tjust FF spelade sin första träningsmatch i år. Fotbollsföreningen har valt att fortsätta med den regnbågsfärgade bindeln.

Finns inga hinder

Mats Larlind arbetar med seniorfotboll på Smålands fotbollsförbund. Han berättar att det finns ett 300-tal fotbollsföreningar i Småland men att han inte känner till hur många av dessa som valt att följa regnbågstrenden.

– Det kan vara någon som har haft det innan, men ingen här känner igen det så de kan mycket väl vara först, säger han.

När Sveriges radio frågar om initiativet utifrån de regelverk som finns så berättar Larlind att det inte finns några hinder.

– Det står inget om hur den får vara utformad, så länge det inte är reklam, säger han.

– Men så är det väl inte i det här fallet, att ha färger på en bindel är det inget som säger att man inte får ha.

Simon Lundell
E-post: simon.lundell@gaybladet.se

Comments are closed.