Krönikor
Like

Jennifer Frisk: Hej och välkommen till familjen

16 mars, 2014
933 Views
0 Comments
2 minutes read
Jennifer Frisk: Hej och välkommen till familjen

garderoben
Så du har kommit ut. Du har tagit steget och en del brydde sig inte, en del blev arga, de flesta blev förvånade och sen fanns det dem som kramade dig hårt. Och nu då?

När jag stod i den kalla stockholmsnatten för 7 år sedan och började glimta in i gayvärlden såg jag en familj. En familj av glitter, kärlek, glädje och tolerans.
När jag 3 år senare bestämde mig för att öppna dörren och känna på stämningen var det inte riktigt vad jag trodde. Kalla det fördomsfullt men jag tänkte att här får alla sin plats utan villkor och vi kan alla relatera till varandra. Det kan vi inte.

Gayvärlden är en familj, ibland med hierarkier, och det gäller att ta den plats man vill ha. Vi lämnar inte ifrån oss utrymme utan att bli tillsagda. Vi lägger inte märke till dig om du inte öppnar munnen och börjar prata.
Och familjen älskar varandra och familjen bråkar. Familjen snackar skit och kan bli jävligt förbannade på varandra men du är alltid välkommen. Du kommer aldrig uteslutas. Ta den plats du vill ha och den är din för evigt.

Vår familj går över tid och rum och du behöver inte vara på ett visst sätt för att få vara med. Vi knyts samman i kärlek, svettigt glitter från golvet på en dragshow är det oändliga klistret som håller oss samman.

Så hej. Och välkommen. Vi är jobbiga och högljudda men det får du också vara. Oavsett om du åker till Skåne, Norrland eller är i mitten av Stockholm finns vi här. En tunn tråd av glitter som avslöjar vår närvaro.

jennifer_byline
Jennifer Frisk är krönikör och debattör på Gaybladet.se

Comments are closed.